Vecka 29.

Postad i: Vardag.

Det kanske verkar som att min graviditet går väldigt fort för en del utav er som följt mig länge. Min förra graviditet var verkligen solsken, super mysig och saknar varje sekund utav den även om jag stoppade värkar sista 6 veckorna (från v.30-36) inne på BB där jag fick bo.

Denna graviditet är SÅ JOBBIG. För mig och för personer runt mig. Min pojkvän som får ställa upp dag som natt med att brumma bil, min mor o hennes sambo får med storm ta Léah både hos sig och ibland här för att jag måste in och stoppa värkar.
Det har hållt på såhär i 8 veckor nu, jag får sammandragningar så fort ja vaknar, både milda och sådana som är en aning kraftiga. Dom har satt mig som ”snabbföderska” eftersom de tog 27 minuter sist så denna gång har dom räknat på att de går fortare.

Det känns mer eller mindre som att jag varit gravid konstant i 5 år. Får inte lyfta saker, får inte leka, får inte springa, får inte gå så mycket, ska vila på soffan hela dagen, får inte städa, får inte tvätta, får inprincip inte göra något.
Nu försöker jag ändå hjälpa till ibland. Det kanske är därför magen bråkar men jag kan inte ligga här som en död sill i 11 veckor till med en hel tokig 3 åring som vill ha fart i livet. Min pojkvän springer som en tok med henne, han fixar mat, han fixar tvätt och sköter 98% av all städning. Det är bara så himla drygt att sitta här och känna sig svin dum för att man inte får/orkar eller kan göra något.
Jag vet såklart att detta bara är en period, de går över och de är för sonens skull som jag måste hålla mig still men de lättar ju inte samvetet ändå.

Inatt fick mamma, min lillebror och morsans sambo komma hit och jag och pojkvännen fick fara in. Fick dubbla budskap, ena tjejen sa att jag hade börjat öppnat mig och den andra sa att hon tror att de va oförändrat inprincip.
De dubbla budskapen var som svår att tolka så kanske något där emellan. Ja vet inte.
Fick min 8e spruta utav bricanyl. Vanligtvis har jag fått den i skinkan, både förra o denna graviditeten (6 gånger i skinkan denna gång), en i armen vilket jag inte rekommenderar och sista fick jag i natt i låret.

De flesta som testat hög dos med bricanyl vet att man får hjärtklappning, skakningar, illamående osv. Jag var påväg att både spy och tuppa igår trots att jag mått bra en del andra gånger jag tagit den så dom kom in med saft och macka. Dom var osäkra på ifall blodsockret rök.

Mådde riktigt uselt. Leah vaknade också lagom till vi kom hem imorse och min stackars pojkvän tog henne över dagen också så jag bad honom att gå och vila för en stund sedan. Leah sover lite nu också men ska gå och väcka henne nu så att jag kan göra mat, försiktigt men ja.

Jag hoppas bebisen håller sig inne några veckor till, helst till vecka 36 som Leah men åtminstone till efter vecka 32. Det vore extremt skönt och lugnande.

Hoppas ni har en kanon dag! <3

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer