Våga prata

Som en del av er vet så arbetar jag aktivt för att människor ska våga tala om saker de varit med om, psykisk ohälsa eller vad som helst som tynger ner dom.
Jag har egentligen aldrig varit någon som dolt vad jag varit utsatt för som barn, inte vad min mamma varit utsatt för och inte heller vad mina syskon varit utsatt för.

Som barn och ungdom vill dom gärna att man är tyst, det är dåligt att tala om sånt eftersom du anses konstig m.m vilket gjorde de svårt för mig. Visserligen har jag personligen aldrig brytt mig. Jag har suttit på socialkontoret många timmar, jag har pratat rakt ut med vänner, vänners föräldrar, skolan, ja men inprincip alla. Vet ni vad som hände? Ingenting. Alla skötte sitt egna, ingen brydde sig.
När jag skrev ett blogginlägg om min uppväxt när jag var ca 16 år och talade om att socialtjänsten i Degerfors inte gjorde ett skit för att hjälpa oss. Vet ni vad som hände? Efter en vecka ringde en handläggare upp från Degerfors och frågade om dom kunde hjälpa mig. Ca 2,5 år EFTER vi tog oss fri.
Jag svarade henne med ”Nej jag personligen behöver ingen hjälp, ni svek mig MEN ni kan ju hjälpa mina syskon” hon svarar helt chockad ”nej men de kan vi ju inte göra.”

Publicitet om deras dåliga arbetssätt var alltså vad som krävdes för att dom skulle lyssna. Hjälpte dom mina syskon? Nej inte alls.

För att tala om någonting annat så har jag ju även upplevt våld på andra vis som en del utav er vet. Det är så jävla viktigt att våga prata, att våga säga stopp och jag tror att de hjälper att dela sin historia för andra.

Jag får mycket mail m.m ifrån läsare som känner igen sig och jag blir SÅ GLAD! Inte för att de råkat ut för hemska saker men för att de lättar sitt hjärta. Jag lyssnar gärna och lägger gärna min tid på att hjälpa. Tillsammans är vi starka och man är aldrig ensam!

Gillar

Kommentarer

mcsoderholtz
mcsoderholtz,

Det är helt sjukt, jag kan inte fatta vad dom gör på sina kontor när det är så många tillfällen där det inte händer något. Stor kram ❤

nouw.com/mcsoderholtz
MikkizLilja
MikkizLilja,

Nej man kan undra, vi anmälde dom en vända och chefen fick då avgå + några utav arbetarna om jag minns rätt ❤️

nouw.com/mikkizlilja
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Vem är din upline där ?
nouw.com/jagochminahjärtan
MikkizLilja
MikkizLilja,

Upline? Ursäkta aldrig hört haha 😊

nouw.com/mikkizlilja
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,

Råkade komma till dig när ja skulle komma till någon annan

nouw.com/jagochminahjärtan
LadyInaa
LadyInaa,

Jag saknar ord... så otroligt hjärtskärande... en polisanmälan vore på sin plats!

nouw.com/ladyinaa
MikkizLilja
MikkizLilja,

Vi gjorde en ivo anmälan tillslut vilket gick bra men fortfarande behöver problemet lyftas i alla kommuner för att göra skillnad ❤️

nouw.com/mikkizlilja
LadyInaa
LadyInaa,

Men absolut! Tycker ni och du gör/gjort rätt ♥

nouw.com/ladyinaa
Blondina
Blondina ,

Bra skrivet! Gripande text men dessvärre är sanningen inte alltid en dans på rosor. Ibland gör den så satans ont att leva med. Jag har själv drabbats av psykisk ohälsa pga våldtäkerna, den fysiska och psykiska misshandeln men jag står än idag. Blev inte bättre då båda föräldrarna dog MEN jag lever än idag och kan prata om det utan problem. Jag skäms inte de är asen som utsatte mig för all skit som ska skämmas över att de går fritt därute. Love you ❤️

nouw.com/blondina
paamcakees
paamcakees,

Fantastiskt att du kan vara en trygg famn i ett stormigt liv ❤️

nouw.com/paamcakees