Q/A min läkare drogade mig.

Postad i: Vardag., Deep shit

Jag får ofta frågor ifall de hänt ”tokiga saker” när jag varit på sjukhus. Antingen hur jag hamnat där eller när jag varit där och det tänkte jag faktiskt svara på. Detta är inte ett inlägg för att på något vis klanka ner på vården, sjuksköterskor eller doktorer. De flesta gör de bästa dom kan och vi alla är tacksamma att dom finns! Jag står fast i att jag tycker att alla som jobbar med människor (vård, barnomsorg, äldreomsorg, poliser, brandmän etc) bör tjäna ännu mer!

1. När jag var liten, minns inte riktigt hur gammal, kanske 3 år, 15 kg (jag var en väldigt liten Donna) så blev jag sjuk och behövde medicin, om jag inte minns fel så var det hostmedicin självklart doserar till ett barn på 15 kg men fick istället utdoserat medicin för en på 50 ?! Kg. Det resulterade i att jag hamnade i koma på mitt rum, sov från torsdag kväll till söndag kväll. På söndag kväll bar mamma mig till toaletten så jag kunde kissa. Då jag inte kissat under tiden ja låg i koma och mamma endast fått spruta in vätska via medicinspruta när jag låg i den där koman. Det resulterade i att mamma gjorde en anmälan på vården och doktorn stängdes av i 3 månader, tills det blev personalbrist igen. Jag fick följder utav denna överdos -> blåsljud i hjärtat. Dom påstod att de växte bort men har idag väldigt hög puls och något ”små oroligt” på röntgen bilderna. Ingen vet om det är därför.

2. När jag var ca 4 år gammal, kaxig och Aa bästa vän. Jag hade en bästa vän, vi kallar henne M för jag vet inte om hon vill ha sitt namn på min blogg. M ville alltid vara med mig och BARA mig på dagis. En dag kom en annan tjej, A. A frågade om jag kunde följa med ut i kapprummet och de gjorde jag. När vi väl satt där på den gröna bänken så frågade hon ifall hon fick vara med o leka. Jag sa som det var ”Nä. M vill bara vara med mig, hon har sagt nej.” A blev arg och sa ”vi sätter oss här på golvet istället” (framför den gröna bänken), hon blev så arg så hon tog tag i mitt huvud och slog det i bänken.
Lärarna ringde min mamma och mamma rusade i panik till dagis, hon ringde även taxi som väntade för att köra oss till KSS i Skövde. Lärarna hade bara sagt till mamma - ”Bli inte rädd nu men Michaela har spräckt upp huvudet.”
Taxi chauffören ville inte köra, han var rädd för blod i sätena men blev tvungen att köra ändå. Lite lim och Mikkiz blev hel!

3. Jag (8år) satt och spela med mina bröder och min brors ena flickvän en kväll runt 23 tiden när min arm plötsligt blev knallblå och gjorde svin ont. Jag var otroligt rädd för att väcka min pappa, vet faktiskt inte varför men ingen ville väcka honom i onödan. Min brors flickvän tyckte att detta såg förjävligt ut och studsade in till min pappa o väckte honom, hon talade om för honom att hon skulle följa med mig upp på jouren i falköping och dom hänvisade till röntgen i Skövde. Pappa o hans sambo körde mig till skövde. I 13 timmar satt vi och vänta på röntgen, åt baguetter med köttbullar på o drack cola. Tillslut säger doktorn ”Ehm du har växtvärk!” Jag fick lida med denna arm i 1,5 vecka innan de la sig utav dig själv. Vi snackar mörkblå arm.. såg förgiftad ut. 6 år senare i Umeå så konstaterade dom att jag hade RA. Ett litet stick o sen va de klart. Hade Skövde gjort som dom skulle så hade jag sluppit all smärta från 8-14 år.. men men!

4. Jag och min dotter hamnade på sjukhus en vända i Skövde då jag behövde åka och kika mitt hjärta när dottern var ca 1 år, dom behöll oss för observation. En sköterska där körde oss i rullstol till o från röntgen osv, hon hade förlorat sitt barn i spädbarnsdöd om jag förstod de rätt och hon blev verkligen så glad utav Leah. Sköterskan lämnade ”chokladbollar”, hoppas nu ingen tog illa upp... till Léah och körde rally i korridoren för Leah tyckte de va så himla kul när de blåste i ansiktet. Stackars sköterskan var så himla slut efteråt men hon lekte med Leah i rullstolen (i knät) medan jag tog röntgen bilder. Verkligen en fin människa!

5. Jag hoppar väldigt mycket nu. Har massa saker jag egentligen kan nämna men då får ni läsa i evigheter. Jag skulle ta cellgifter för ca 1 år sedan och sköterskan har blandat medicinen i påsen och satt igång droppet så de var redan påbörjat in i min kropp. Jag frågar sköterskan ”Vad är de för dropp egentligen och va är biverkningarna?”
Sköterskan säger då ”Jadu jag vet faktiskt inte, jag har blandat den men har bara jobbat här en vecka så kan tyvärr inte svara.”
Det resulterade i att min redan existerande sjukhusskräck blev ENORM! Men de gick bra!

6. Detta var ganska nyss. En student skulle göra sitt examensprov på mig och riktade nålen rätt in i armen istället för snett uppåt i ådran. Detta gjorde SKIT ONT utöver att de sprutade blod över hela sängen o mig. (Jag hatar ju blod!!) jag fick ta sprutan tillslut o vinkla den rätt, tittade på ordinarie läkaren o sa ”aldrig mer mot någon!”
Hon förstod mig och anmärkte de i papperna. Hon såg lite rädd ut också faktiskt men i övrigt gick de bra. Dom bytte dock inte ut sängkläderna förrän jag åkte hem 2 dygn efteråt. Rätt så ofräscht, fast man bad om de.


Detta är lite utav mina sjukhus stories! Har ni något udda och konstigt?

Gillar

Kommentarer

Josie,
Vilka sjuka grejer du har varit med om! Men när du hamnade i koma när du var 3 år, var du hemma då? Jag hade ju inte låtit mitt barn sova eller ligga i koma i 3 dagar, hade åkt till sjukhuset direkt om det inte gick att väcka barnet. Men jag missuppfattade kanske. Och 15 kg låter för övrigt inte så lite för en 3 åring, det är nog normalt 😊

Ungen på dagis förresten... Vilket barn gör så!? Sjukt våldsam för ett så litet barn. Och samtidigt tillräckligt gammal för att förstå att man inte gör så. Hoppas föräldrarna fick veta det. När min son var mindre var det ett äldre barn som smällde till honom HÅRT i huvudet med en hård leksak. Helt utan anledning dessutom. Pappan till ungen brydde sig inte ens, och barnet struntade helt i att jag skällde på honom. Jag förstår inte hur vissa uppfostrar sina barn.
nouw.com/josie
MikkizLilja
MikkizLilja,
Riktigt sjuka En Del saker😅 när jag låg i koma så for mamma självklart in med mig men vi blev hemskickad konstigt nog faktiskt Och efter det åkte mamma in igen med mig när jag vaknade o då gjordes en anmälan emot doktorn. ☺️
Jag hade inte åkt hem men förut så tänkte man väl mer att man lita på vad doktorer sa istället för helt på sin magkänsla vet inred hon kämpade bra iaf🌸

jadu jag vet inte. Eller ja gick i skolan med henne senare o då verkade hon inte aggressiv och jag vet faktiskt inte vad hennes föräldrar sa eller gjorde. Vet att hon var på dagis som vanligt efter. Jag undvek dock henne!

Men usch! Tycker de är så hemskt när barn blir våldsamma, speciellt utan anledning. O att föräldrar inte reagerar på det?! hade ett barn varit mobbat en längre period hade jag förstått lite mer att den hade gjort nå drastisk för att säga ”stopp de räcker” men aldrig accepterat!!
nouw.com/mikkizlilja
AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
Men oj vilka störda grejer du har varit mee om 😲
nouw.com/angelicacarlsson
MikkizLilja
MikkizLilja,
Hehe ja verkligen! har jätte sjukhusskräck/rädsla kan jag lova men har hans väldigt duktiga läkare/doktorer och sköterskor också såklart. 😁
nouw.com/mikkizlilja