Pladderpladder

Postad i: Vardag.

Hur är läget med er? Får hoppas att det är super bra. Här är det okej. Är i ett skov kan man säga med min RA så vinglar dagarna fram med smärta, kvällen och natten i väntan på att smärtan ska slå in på morgonen. Värre blir det om jag somnar eller sitter still så det är knappt att man vågar något utav de längre eftersom jag inte får mediciner längre. Mina blodprover och svullnad sist hos läkaren såg för bra ut och lungorna var för stabila för att få mediciner så jag ”måste stå ut minst 3 månader” utav smärtan och orörligheten innan vårdcentralen tar emot och gör bedömning ifall jag fått fibromyalgi eller om dom ska skicka mig vidare till smärtkliniken. Väntar även på att min PT ska höra av sig så jag kan börja träna men de tar lite tid. Dagarna fungerar självklart ändå. Man gör de man ska och allting men de gör ont bara. Så envis som man är så får man kriga sig igenom dagen.

Mina barn gör det så extremt mycket lättare måste jag säga. Har läst 13 böcker säkert 25 gånger idag, vi har lekt med dockor. Benjamin var inte alls så pigg i att hålla i pappa dockan som Leah ville att han skulle vara men jag försökte förklara att lillebror är bara 6 veckor gammal och kommer leka med dig snart men just nu är han lite för liten för att leka vissa lekar. Han tycker mest om att titta hur storasyster äter, borstar tänder och hur Leah leker. Hon är så fin hon <3
Hon älskar verkligen sin lillebror och hon har hjärtat på rätt ställe. När lillebror har magknip (han har lidit utav de sedan födsel men när han blir ledsen utav de så sjunger hon alltid sånger för honom, talar om att de blir bättre snart, är väldigt noga med att krama honom och läser väääldigt mycket böcker för honom. De är också extra viktigt att han inte tappar nappen för den hjälper! Haha, goa unge. Hon är verkligen en super duper syster och jag är så glad att hon älskar sin bror så mycket! <3

Förutom massa lek & skoj idag så har vi ätit tacos. Leah älskar all ”macka mat” som hon kallar de. T.ex tacos (mat i bröd), rökt abborre (rökt abborre, potatis, nå klegg osv på bröd), räkmackor, räkor o krabb grejs på macka osv. Allt på mackor är super gott och de äter man gärna mer än man orkar utav. Idag blev ja på riktigt lite små rädd för hennes mage, haha!
Alla vet att barn på 3,5 år inte har så stora magar men denna unge kan verkligen äta. Hon åt 2 stora tacos i bröd (hon fyllde den själv o dom var överfull) sen ville hon ha mer o nojig som man är liksom som mamma så tänkte jag på stackars magsäcken o va ont hon skulle få så jag frågade om hon ville ha i bröd eller äta med sked (i hopp om att hon valde sked)
Vilket hon gjorde som tur var. Hon fick då en tallrik med isbergssallad, riven ost, taco färs, creme fresh, smält ost, gurka, paprika, banan (pojkvännens och leahs påhitt) och hamburgedressing (de är också pojkvännen och leahs påhitt, bläää) HAHA! När hon hade ätit upp den så bad hon om ännu mer o jag titta på henne, tänkte lite VA TUSAN UNGE!! Men självklart så ska barn få äta liksom. Jag nekar inte mat om den vill ha liksom så länge den tål. Hon fick en till tallrik med samma grejer och efter det var hon äntligen mätt och dessutom ”lika stark som pippi!” Jodå. Det blev ett bad dock för hon kletade creme fresh i håret som en protest emot någonting vi inte förstod men de var väl kanske lite trots. Ibland är hon eld och lågor här hemma och ibland är hon lugn, de är väl en sådan ålder nu antar jag.
De flesta mammor säger att dom river håret av sig ibland men hela mitt ansikte är nog en klösbräda ibland, haha! Mycket tålamod & energi behövs men de är nog som vanligt. En fin trots period.

Alla är så noga med att ”oj här har vi ett perfekt fläckfritt hem med helt felfria barn o blablabla” förutom i mamma-grupper. Där kommer sanningen fram om allas barn som får dom att vilja gå i pension. Riktigt skoj läsning ibland. Mina barn är nog inte riktigt så jobbiga eller så kanske jag hanterar de annorlunda. Helt klart blir man trött och ibland undrar man va tusan dom gnäller och bråkar om.
Som min tös.. hon fick ett utbrott. Kasta iväg saker i hela stora rummet, tog av sig trosorna o kasta dom på golvet, gick in på toaletten o tog hennes stöd till toaletten (stöd för att kissa så hon ej trillar i toan) och kastade den tvärs över hallen, gick tillbaka till stora rummet till mig (jag satt med lilleman) och sa till mig ”DUMMA MAMMA! JAG HAR ANNAN MAMMA. MAMMA NUMMER 2 I KÖKET!!!”
Efter typ 30 minuter utav konstant Leah skrik, Leah bråk och mina 1000 försök till kompromisser/kramar/pratstund osv så kryper de fram att anledningen till hennes otroliga utbrott är ”Jag måste gå till doktorn för jag har en snopp, nu har jag tappat snoppen, jag har en rumpa ifram nu istället. JAG HAR INGEN FIFFI!!!”
Jag blev så himla förvånad, rentav chockad liksom. Det har aldrig varit tal om det någonsin hemma förutom när hon fråga varför lillebror såg så konstig ut och inte Leah därnere. Då fick vi ju försöka förklara de där att killar har en liten pillesnopp och tjejer har en liten fiffi men inte mer om de liksom. Hon lugnade sig ganska direkt efter hon hade fått ur sig va de gällde men de är just första klämmen innan hon får fram va de är som rör sig i huvudet som ställer till de för henne. Hon vet liksom att hos mig får hon skratta, gråta, skrika osv det är helt okej bara vi pratar före eller efter om vad de är som vi mår tokigt av. Precis som jag berättar om jag mår tokigt fast på barn nivå. Man kan ju liksom inte vara så komplicerad direkt och dom ska ju som sagt kanske inte veta allt som dom ändå inte förstår sig på.

Sen hände en ”olycka” för ett tag sedan där hennes kompis på förskolan klippte av Leah inprincip allt hår. Det gjorde mig såklart både arg och ledsen men hon var ännu mer ledsen när hon kom till mig och visade håret. Jag förklarade för henne att jag verkligen inte är arg på henne och att håret kommer växa ut igen. Det är liksom ingen fara! Dock tog jag upp med förskolan att dom kanske bör ha koll på barn med saxar för det kan bli riktigt farligt. Tänk om Leah eller något annat barn hade blivit klippt i kinden, örat, ögat eller om dom hade huggit varandra? PÅ TOK FÖR FARLIGT! Dom lovade att ha bättre koll men Leah är ju ledsen. Hon älskar när vi flätar håret och hon vill ha långt princesshår men vi har pratat ut om de där och hon vet att de växer ut igen.
Dock blir hon fortfarande upprörd ibland över de. Både arg och ledsen och då kan hon inte riktigt hantera det. Jag var liksom inte arg på de andra barnet heller. Leah kan ha varit med på de när dom lekte liksom och inte visste att de försvann på riktigt, mitt barn är bara ett barn precis som de barnet men blev rädd för saxar är farliga grejer!

Nä nu ska jag sluta Tjöta på här men de är ju så skönt och kul att kunna pladdra av sig till er. Mycket som kan hända här i livet liksom haha!

Leah sover sedan länge tillbaka, de gör pojkvännen också. Benjamin sov men kräktes nå kopiöst i sömnen precis när jag höll på o somna så fick ta upp honom o låta honom spy klart på mig så nu har vi fixat all kräka, blöja osv så han ska bäddas ner i sitt babynest och jag har tänkt sova en del, tills han vill äta igen typ!
Godnatt <3

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer