Mvc, kurs och tandläkare.

Postad i: Vardag.

Godmorgon!
Sitter mitt upp i plugg men som vanligt har inte boken kommit trots att jag beställde den förra veckan. Det gör mig lite stressad eftersom jag har mycket att göra men det är postnord så vi får väl se om den dyker upp 6 månader efter kursen slutat precis som all annan post ja får. Dessutom är posten sönder riven, blir så jäkla arg!

Idag ska jag på mvc, ta prover och prata lite eftersom dom ska boka in tid för rutinultraljud för o se så bebisen i magen växer och mår bra. Har man fått cellgifter en lång period så blir man lite nojig, iallafall jag!

Direkt efter Mvc så ska lillan på sin första tandkontroll. I Norrland så har man ju kontroll vid 3 års ålder medan man kollar vid 2 år i falbygden där jag kommer ifrån så jag ringde som en tok när Leah var 2,5 och frågade om dom hade glömt henne. Fick tillbaka ett svar ifrån en skit tjurig tant som ba - Man kollar tandkontroll vid 3 år ifall inte bvc misstänker att man är värdelös med barnets tänder!

Man ba oj förlåt att jag bryr mig om mitt barn och inte kommer härifrån där era tandläkarregler inte stämmer överens. Tror t.om det är gratis till 25 år (?) i falbygen medan de är gratis till isch 23 år här. Det är ju fruktansvärt egentligen att inte tandvård ingår i sjuksystemet. Man kan ju få sjukdomar i munnen + blodförgiftning osv. Det borde ingå!

Aja hur som helst så ska jag fortsätta plugga lite och sedan ska ja hopp i duschen och fara på mvc. Hoppas ni har en fin dag!

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer

Josie,
Här (i Stockholms län) har vi tandsköterska vid 2 år och första besöket hos tandläkaren vid 3. Har ni inte något besök alls vid 2 år? Inte tandsköterska / tandhygienist heller? Märkligt i så fall, meningen är väl att man ska hålla koll och få tips i god tid samt att barnen ska "vänja" sig i god tid. Jag tyckte besöket vid 2 år var väldigt bra iallafall, då får man ju bekräftat att man gör rätt liksom. Hoppas det går bra för henne iallafall! 😊
nouw.com/josie