Mina uppsatta mål 2020

Postad i: Vardag.

Jag har funderat ett tag o dom flesta har ju mål i livet. Mina mål har aldrig varit så långsiktiga egentligen. Enda målet jag alltid velat ha är barn och det har jag, dessutom är jag färdig med den biten.
Nu har jag dock tänkt på vad jag SKA göra och vad jag MÅSTE göra. Detta året MÅSTE jag gå upp 30 kg i vikt och det är ett måste. Ett väldigt svårt MÅSTE att klara utav men jag har som inget val alls. Utöver vikten så ska min psykiska ohälsa jobbas på. Det är också ett måste men den pendlar mest i perioder. Ibland är de bättre, ibland är de sämre. Ibland blir jag arg och besviken på mig själv pga min ångest m.m MEN jag vet också allt jag varit med om, allt som format min ångest m.m så det är inte främmande eller de minsta konstigt för mig även om jag ibland känner mig konstig.

För mig har det alltid varit svårast att människor dömer att man mår dåligt. Dom tittar snett och tycker man är konstig men ärligt.. Va bra för dom att dom sluppit vara med om misshandel, dålig uppväxt, trauman, kronisk smärta osv som format dom att få kraftig ångest och depressioner eller annan psykisk ohälsa.
För ungefär 1,5 år sedan hade jag nästan arbetat bort allt dåligt jag hade fått men de blev ett bakslag under graviditeten på något konstigt vis.
Jag är fortfarande här, jag kämpar 24 timmar om dygnet och jag kämpar inte för deras skull. Jag kämpar för min.
Jag är glad att den psykiska ohälsan inte förstört saker jag MÅSTE göra men den har förstört en hel del jag VELAT göra. Det är tråkigt såklart men de blir bättre. ”Tiden läker alla sår.” Vissa dagar känns de inte så men vet ni? Tiden + träning och samtal gör otroligt mycket faktiskt!

Så mina satta mål för 2020 är alltså ;

• Gå upp 30 kg. En del tycker de är väldigt mycket men hej, jag väger 38 kg, inte vägt så lite sen jag gick i 7an isch och jag ska ligga mellan 65-70 kg till min längd så jag ska ta mig upp! Min ämnesomsättning är ju för hög, spelar som ingen roll hur bra eller dåligt jag äter.. Hur lite eller mycket jag rör mig. Jag bränner KONSTANT! Det kommer jag alltid göra, jag är född så.

• Fixa min panikångest, min agoriafobi och min depression så den är tyglad. Min vinterdepression kommer liksom bara om jag har för lite D-vitamin och missat solen för mycket en sommar. Vintern som var va de värsta jag varit med om. Ville dra täcket över huvudet, ville inte gå ut, orka knappt se på tv för ja va så stressad osv. Aldrig varit med om dess like! MEN mer än halva graviditeten från våren över sommaren 2019 hade jag sängläge. Låg mest på sjukhus, kunde sitta lite på balkongen men vissa veckor fick ja enbart ligga i sängen. Värkarna startade direkt ja ba gick till köket. Värdelöst var de så jag var beredd på bakslag och de blev de. I ALLT! Det sög verkligen men hoppas på mer sol så jag slipper så kraftig vinterdepression i år.

Har ni vinterdepression eller liknande? En del får ju åka en eller flera gånger i veckan under höst o vinter på ljusterapi så man är ju inte ensam. Har dock aldrig provat ljusterapi.

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer