Min uppväxt, misshandel, allmänt, alkohol.

Postad i: Vardag.

De lovade inlägget, de som river upp en massa sår. Det som faktiskt fått mig att förstå skillnaden på en dålig och en bra förälder.

Som dom flesta vet så har jag levt en hel del i en liten bubbla. Jag hade bra vänner, min underbara mamma, min fina pappa, bröder som var mer än bara kaos. Det var rena utloppet med 6 syskon hemma och alla ville synas, höras och göra utlopp för allt som pågick. Min största bror bodde hos min pappa så han är inte inkluderad så mycket även om han var hos oss ibland och såg väldigt mycket oså.

Varje dag var som taget ur ett barns mardröm. Man gick och la sig ledsen, man vakna ledsen, man lärde sig att dölja sitt mående (vilket jag hört att jag är extremt duktig på. Jag kan skratta fast det känns som jag dör inombords.)
Jag ligger ofta och tänker på dom där nätterna med mamma ute i skogen, utan varma kläder, barfota.. vi satt där i timmar, vi gjorde upp en eld och vi kramades för att hålla oss varma oavsett om det var en sommar natt eller en vinternatt. Det slutade med att jag alltid bar tändare i fickorna, typ 3-4 stycken och i andra fickorna fyllde jag med papper eller tidningar för att vi lätt skulle kunna tända en eld ifall det var lite små blött i skogen..
jag tänker på dagar jag kom hem och mötte polisbilar på uppfarten, rädslan i kroppen, adrenalinet på tusen och hur jag kastade telefonen och väskan på grusgången för att därinne mötas utav en död mamma men de var fullt med blod, fullt av poliser uppe och nere i huset.. jag fann inte mamma förrän efter ca 20 minuter ute på balkongen med 2 poliser.. jag var så rädd... det tog sån tid... Jag var 8 år gammal..
jag tänker på dagarna jag såg mina bröder få stryk, hur dom blödde, hur dom blev alldeles fulla utav märken både på kroppen och i ansiktet..
Jag tänker på kvällarna jag låste in mig på rummet med hjälp av en glasspinne för att lyssna på sämsta b-rappen i Sveriges historia samtidigt som jag grät, önskade att jag dog och drack alkohol..
Jag minns hur jag låste in mig och mina vänner på rummet för att sen låta dom rymma genom fönstret i mitt rum hem medan han slog sina äckliga händer mot min dörr..
Jag minns när han kasta en stekpanna efter mamma, hon han ducka och gå in i deras sovrum till Min 5-8 månaders lillebror.. jag minns hur han följde efter henne, tryckte upp henne mot fönsterkarmen och slog henne.. Jag gapa på honom, vilken idiot han var, kunde han inte bara dö? Låta oss alla få vara ifred? Han jagade mig, ner på mitt rum, jag hann låsa mitt rum, jag hade ju lärt mig hur jag skulle göra. Jag var ju en krigare?!
Jag minns när han tvinga mig och min storebror vara inlåsta på varsitt rum och inte ens fick gå på toaletten utan att vi hade gjort något medans hans barn fick göra vad dom ville.
Jag minns när han slog min bror för att han drack vatten ur ett glas, hela hans hand satt kvar i flera dagar innan märket försvann..
Jag minns hur han slog mig, hur han slog oss..
Jag minns när jag och mamma åkte på stryk. Jag blev så rädd, jag grät. Jag trodde vi skulle dö. Jag sprang ner på mitt rum och mamma sprang efter. Vi satt på golvet i mitt rum med ryggarna mot dörren och pressade fötterna mot min säng för att hålla dörren stängd samtidigt som han sparkade, slog och ryckte i dörren.. Det var första gången jag såg min mamma gråta. Hon grät för att jag var så rädd och ledsen.. jag var då 9 år.
Jag minns hur han lurade folk på pengar så folk skickades hem och det blev slagsmål mitt i fredagsmyset. Hur vi satt och såg blod flyga.. jag var då 7 år.
Jag minns hur glada vi blev för att han däckade varjedag mellan 10.00-12.00 på dagen utav alkoholen. Vi var fria några timmar, jag slapp gå orolig den stunden.. jag var då 8-14 år.
Jag minns hur jag fick sitta och skriva åt 40-60 åriga gamla tanter ifrån hans sidor om hur sexiga dom var, hur jag ville pussa dom i ljumsken, hur jag ville massera deras bröst och hur skönt det skulle vara att knulla dom. Han var ju för full för att skriva själv och man gjorde ju allt för att inte få stryk. Jag visste att det var otrohet mot min mamma men jag var så rädd.. då 8-14 år gammal.
Jag minns hur han skickade bild på sin äckliga kuk till min telefon.. Hur jag mådde illa, hur äcklig jag kände mig..
Jag kommer ihåg att polisen, socialen, kuratorn bara blundade när vi bad om hjälp. Han var ju en bra pappa fast dom visste vad som hände.. jag kunde ju ta en varm choklad så skulle allt vara bra när jag kom hem..
jag minns hur mycket jag drack, hur mycket jag röka, hur mycket jag snusa, hur mycket jag var på fester och hur dåligt umgänge jag hade.
Skolan gick relativt bra men jag var konstant orolig över vad som hände hemma, vad som ska hända nr jag kommer hem, vad som hänt när jag inte varit där..
Jag kände att det var MITT ansvar att försvara min familj, mina syskon, min mamma.

Jag kände bara att jag ville dö men jag kan inte dö.. Om jag dör.. Vem ska då rädda mamma och syskonen? Vem ska då försvara dom emot monstret där hemma som stinker alkohol, han som slår emot allt och som aldrig gör fel..

Ja tro vi avslutar här och gör en till del lite senare ifall ni vill.
(Lägger lite bilder från när jag var 12-13 år. Jag täckte för dom andra då jag inte vet om dom vill synas. Jag var jätte full oså.)

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer

billmans
billmans,
Älskade vännen, det gör ont i mig att höra detta.. Hade jag känt dig vid denna ålder, så hade jag krigat med dig och hjälpt dig samtidigt! Du är fruktansvärt stark! Styrkekram till dig, din mor och syskon ❤
nouw.com/billmans
MikkizLilja
MikkizLilja,
Tack underbara hjärtat! ❤️ Du är super stark och jag önskar så att jag kunde hjälpt dig också, du är så stark, så fin❤️
nouw.com/mikkizlilja
AnnizzFors
AnnizzFors,
jag blir ledsen av att bara läsa det här. Hade jag varit din vän då hade jag gjort vad som krävdes för att hjälpa dig. Men jag tycker att du är en av dem starkaste personerna jag har mött dess motgångar du gått igenom och nu har du din otroliga söta dotter. Jag tror på dig, Du är stark. ❤
nouw.com/annizzfors