Mat och städhitler

Postad i: Vardag., Patetiskt!

Godmorgon alla!

Jag och bebis somnade vid 16.30 igår ungefär och har sovit fram tills nu vid ca 04.30.
Gick upp på toa och sen kastade jag i mig lite frukost. Någonting jag stör mig extremt mycket på... Är vad man får äta och inte äta när man är gravid. Jag brukar äta allt utan att bry mig men nu satt jag och käkade macka med skinka (jag hatar skinka osv i vanliga fall.) och drack lite mjölk för det har jag extremt mycket sug efter. Det har med "kalsium behovet" o göra..
Dock blev jag rätt så irriterad för helt plötsligt gick nyheterna igång och då säger dom någonting om skinka och rökt skinka. Jag satt och kika på telefonen samtidigt så det enda jag hör är att gravida absolut inte borde äta det.
Jag har ätit skinka hela graviditeten, har inte alls tänkt på vad jag stoppat i mig förutom när det kommer till fisk. Fisk är absolut inte bra ifall den kommer från Östersjön (tror jag de va.) Hahaha!

Jag börjar bli extremt trött på "du får faktiskt inte äta det där, du får inte göra det där, du får inte ta det där blablabla."
Samma skiten har jag fått höra ifall jag skrivit ut t.ex att jag städat en hel dag. Då kommer det alltid folk som säger
"Du får inte få något rengöringsmedel på dig, du får inte pressa dig och du får inte göra så där eller så där för då kan vattnet gå och då föder du för tidigt."

Någonting jag vet är självklart att man ska undvika vissa saker, de säger sig självt men bara för att man är gravid så är man faktiskt inte helt hjälplös. Sen om det skulle bli prematur på mitt barn, (alltså född för tidigt.) så är det väl ändå mitt och barnets problem och inte erat? Förstår väl att det finns någon typ utav "omtanke" i det hela men samtidigt börjar det bli extremt jobbigt när allting går till överdrift.. Detta är ungefär vad jag hört under graviditeten.

- Du är för smal för att kunna vara gravid.
- Du måste äta.
- Man får inte bada när man gått förbi månad 4.
- du får inte ta körkortet efter månad 6 (körskolansorder.)
- Du får inte få sköljmedel eller tvättmedel på dig eller i munnen.
- Smink, salvor och en del schampoon får du absolut inte använda.
- Du får inte hålla på med nikotin.
- Om du inte orkar hämta posten kan din mamma göra det.
- Du borde vila i soffan några timmar.
- Du kan ju inte lyssna på Eddie Meduza, Björn rosenström och liknande artister nu när ditt barn faktiskt kan höra röster.
- Tänk på vad som är pastöriserat och vad som inte är det! (Va?)
- Att färga håret under graviditet är som att mörda sitt eget barn...
- Du kan ju inte döpa ditt barn till vad som helst, den blir ju inte speciell bara för att man väljer ett specifikt namn..
- Varför går du och handlar så mycket? Du ska inte bära tunga saker!
- Du har ångest, det kommer bli värre. (Min ångest har blivit sjukt mycket bättre sen jag blev gravid så.. Käft.)
- Tänk på att ris är cancer framkallande vilket kan skada både dig och ditt barn.
- Titta så det inte är för mycket grönt på potatisen för då är dom giftiga..
- Jag tror inte på att du är gravid. (Nehe inte fan är det mitt problem ellerhur?)
- När är den beräknad? Du beter dig ju som att du inte ens vore gravid..
- Drick mycket vatten men inte för mycket eftersom det ökar fostervattnet i kroppen..
- Varför har du inte lagt ut bild på barnvagnen, säng, blabla. Är det för att du ljuger? Du har brorsbarn som kan få kläderna.
(HAHA! Både Simon och Nova-lie har vuxit för mycket för att få plats i storlek 50. Storlek 50 har en nyfödd bebis, vissa har kanske storlek 44 och andra har över storlek 50. Vilken fin faster jag vore som går hem till dom och ger dom kläder dom inte kan ha? Ja men kör hårt Mikkiz!)

Detta är väl ungefär lite jag fått höra under graviditeten och jag orkar inte ens svara på allting. En sak tycker jag faktiskt är väldigt kul. "Man får inte bada under graviditeten." Jo.. Man får bada fram till samma dag man ska föda om man vill MEN man ska INTE bada ifall VATTNET HAR GÅTT. Men vilken gravid brud/kvinna ba "Oj vattnet har gått, bebis är påväg ut men nu ska vi hälla upp lite vatten med extra bubblor." Inte jag iallafall. Jag kommer troligtvis ha extrem panik och skrika åt alla jag ser.

Så snälla. Låt mig sköta min egna graviditet så kan ni lösa eran när ni väl blir gravida eller när era flickvänner blir det. Visst låter det som en fantastiskt idé? Ja, det gör det.

Gillar

Kommentarer