Hissa barnmaten?

Postad i: Patetiskt!, Tips, Vardag.

I två dagar har jag pluggat på lite extra och även haft kontakt med 2 personer som jobbar på Semper, med barnmaten. Vill tacka Catharina och Ludvig för att ni har ett väldigt trevligt bemötande och att ni faktiskt tog er tid att svara och leta länkar åt mig!

Vet ni t.ex varför barnmaten kallas för ''riktig mat för barn''?

Riktig mat betyder - Dom lagar maten med riktigt bra råvaror, utan konserveringsmedel och konstiga tillsatser.

För barn betyder - Maten innehåller rätt mängd näring, storlek på bitar och god smak som passar ett barn som växer och det gör ju din lilla knodd faktiskt varje sekund!

Semper har gjort barnmat sedan 1960-talet, då skickades deras första måltid ut från fabriken i Eslöv och det gör ju att dom borde ha full koll på vad dom håller på med eftersom dom inte har gått i konkurs än?

Semper serverar ALLTID -

* Fri från tillsatser! Fri från sötningsmedel, färgämnen, smakförstärkare och konserveringsmedel precis som riktig mat ska vara! 

* Lagade med de bästa Råvaror! Gränsvärderna för bekämpningsmedel, mögelgifter och tungmetaller i råvarorna är upp till 1000 ggr striktare än andra råvaror! 

* Anpassad för DITT barn! Bitarna i maten som finns inuti den här burken är anpassade för just ditt barns ålder. Bitarna stimulerar barnets munrörelser och hjälper till att utveckla deras munmotorik och tal. 

* Full näring! Dom har full koll på barns behov och ser till att rätt mängd näring är i rätt portioner.

* Helt naturlig! Naturliga råvaror som t.ex sötsaftiga nantes-morötter, äkta italiensk pasta och solmogna tomater. Endast värme och tryck (vanlig kokning) skyddar och lagar maten.

* Dom har över 70 goda rätter att välja mellan!

Myter om Barnmaten!!

- Vissa tror faktiskt att deras barn blir tjocka ifall dom äter vällingen för allt socker och det stämmer absolut inte! Vällingen innehåller endast mjölk, spannmål, grädde, olja och viktiga vitaminer och mineraler! Slut på snacket!

- Vissa tror att maten är ett hopkok utav konserveringsmedel och vatten, ingen riktig näring. Maten är full utav näringsämnen som är anpassad för ditt barns ålder och näringsbehov. Konserveringsmedel är strikt förbjudet. Vatten är tillsatt för att laga råvarorna precis som vi gör hemma. Smart va? :)

- MITT BARN BLIR GLUTENINTOLERANT UTAV VÄLLING! Vilket fjasko! Ditt barn kan omöjligt bli glutenintolerant utav vällingen då den INTE innehåller vetemjöl! Små mängder utav gluten bör introduceras/testas ge till barnet under tiden man ammar/ger ersättning som t.ex gröt för att minska risken för barnet att bli gluten intolerant senare i livet.

- Maten har ju för sjuttona gubbar ingen smak! Jo lilla gumman, den har smak men den är anpassad åt ditt barn då den inte klarar av den mängden med kryddor som du och din pojkvän/man äter! Man kan krydda själv med örter och vitlökskrydda när barnet är REDO men undvik buljong och salt då det gärna skadar ditt barns njurar när den är liten!

Barnmaten är så viktig i skandinavien att den har en helt egen lagstiftning, det är ju sinnessjukt bra tycker jag!

- Lägre gränser utav bekämpningsmedel, pesticider, texinerm tungmetaller och mögelgifter. SJUKT BRA!

- Bättre råvaror än i butik! Råvaror i butik kan oftast vara 1000 ggr mer besprutade än dom som finns i en barnmatsburk! Den är strikt kontrollerad!

- Som hemma! All mat smakas fram i Sempers egna provkök. Råvarorna hackas, kokas och kryddas för att passa barnet.

Snacket om att ''du är en dålig mamma/pappa för du ger ditt barn barnmat!'' kasta det i soptunnan. Ingen barnmorska skulle någonsin rekommendera välling och måltider ifall det gör dig till en dålig förälder! Soc kommer inte och tar ditt barn för att du ger den mat så skärpning! Vissa som tagit upp dom här konversationerna med mig har inte ens sina barn hemma, hur vet du ens vad ditt barn behöver när du inte tar hand om det? Crazy bitch.

Gillar

Kommentarer

MissLeijon
MissLeijon,
Min lillebror får barnmat från semper och han äälskar det! :)
nouw.com/missleijon
MikkizLilja
MikkizLilja,
Precis. Barn älskar det men det finns seriöst människor som säger att barn får adhd utav barnmaten? Helt sjukt!
nouw.com/mikkizlilja
MissLeijon
MissLeijon,
Det låter ju inte ens logiskt 😂
nouw.com/missleijon
MikkizLilja
MikkizLilja,
Haha precis. Räkna med att bror din har adhd om ett år nu 😂😂😂
nouw.com/mikkizlilja
RichM
RichM,
Bra skrivit.
nouw.com/richm
MikkizLilja
MikkizLilja,