Fyfan för mammarollen!

Postad i: Vardag., Mammas älskling

Visst är det underbart hur vi alla människor dömer varandra på olika sätt. Är det inte någonting vi säger eller gör som stör någon så är det vårt utseende. Utseendet vi föddes med, utseendet vi själva valt att göra vad vi vill med oavsett om de är smink, operationer, ingenting, träning eller vad som helst.
Utöver detta så har vi dömande människor kring när vi ska flytta hemifrån, när vi ska skaffa jobb, vad vi ska plugga till, när vi ska skaffa familj, hur många barn man ska skaffa osv. Som att någon annan bestämmer över en själv? Nä det är inte okej!
Jag får väldigt ofta höra sånt här ;
- Varför skaffa barn när man är så ung?
- Ditt barn har ju ingen riktig bild utav en familj.
- Man ska inte ha några intressen när man har barn, då ska man lägga all fokus på barnet.
- Vadå? Har du levt klart ditt liv? Varför skaffa barn nu?
- Ditt barn saknar trygga punkter.
- Varför ger du ditt barn de där? Det är varken hälsosamt eller ekologiskt..
- Du borde ge ditt barn vegan-mat eller åtminstone vegetariskt.
Detta är lite vad jag hör och ibland ifrån andra mammor som påstår sig vara guld men egentligen har stora svårigheter själv.
Ja, mitt barn kan få chips mitt i veckan ibland, ibland till o med en godis ask.
Ja, mitt barn äter inte speciellt ekologiskt men det gör inte jag heller. Jag äter vad som är gott oavsett ekologiskt eller inte.
Ja, mitt barn äter kött och korv. Jag själv är lite utav en allätare. Hon älskar frukt och grönt men även korv och kött överlag.
”Du är ingen djurvän” nä men okej. Jag ska acceptera att alla äter frukt, grönsaker, vegetariskt, veganskt, nötter osv trots att jag har allergier, tycker saker är äckligt och eftersom jag äter kött men ni har rätt att döma?
Mitt barn saknar inte trygga punkter bara för att hon bor med mig. Hon har sin mamma, mormor, morbröder, morfar, farmor, faster, farbröder och sin pappa även om en del bor långt ifrån så kan hon alltid räkna med dom.
Varför skaffa barn när man är ung? En del vill och en del (som mig) är över fertil och känner inte av sin graviditet i början och de slutar med att tadaa du ska bli mamma och mamma blev jag. Simpelt och lätt de bästa beslut!
Levt klart mitt liv? Man dör inte för att man får barn. Man blir lite begränsad när det kommer till alkohol, fester oså MEN det är bara bra enligt mig. Idgf! Jag trivs som mamma. Mäktig känsla!
Jo man kan ha intressen fast man har barn, man dör som sagt inte! :)

Gillar

Kommentarer