En graviditet utan vikt.

Postad i: Vardag.

Många som känner mig sedan innan och många utav er som följt mig väldigt lång tid tillbaka i livet vet att jag inprincip hela livet kämpat för min vikt. Näringsdrycker, träning, extra kost, kost dagbok, tabletter man ska gå upp i vikt utav osvosv.

De flesta vet också att med barn nummer 1, Léah så gick jag endast upp 5 kg under hela graviditeten, från 45 kg till 50 kg. Léah vägde 3 kg, moderkakan 1 kg och vattnet 1 kg. Alltså INGENTING fick jag. 2 timmar efter förlossningen vägde jag mig och hamnade på 42 kg och var grymt besviken.. ingen känd mamma-daller mage som alla pratar om, inga gravidkilon att våndas över och inga bristningar. Jag kände mig inte nå vidare helt enkelt. Ja ville innerligt att de skulle synas att jag hade fått barn på något vis även om de ej var mycket. Helst i vikt!

Nu med barn nummer 2 så ragglar jag på 45 kg på vågen, har strax RUL (rutinultraljud) vilket betyder att inprincip halva utav min graviditet har gått. Min mage står kvar som innan, en liten små putande mage är allt jag fått. Att vara smal låter UNDERBART för de flesta, de vet jag.
Att vara smal har nackdelar också, speciellt som gravid. Man får väldigt ont i ryggen, revben, du måste stanna upp när du går, du har ingen plats alls i magen och de värker.. Du sitter där och känner ”ligger ja ner så spretar den rätt över dina lungor och du tappar luften till o från.”
”Sitter du ner så får du ont i magen för revbenen trycker mot barnet.”

”Ligger du ner så, så fort ungen rör sig så får du sura uppstötningar.”

De enda positiva med att vara smal och ha ett stort barn i sig är att ultraljuds bilderna blir helt fantastiska. Man ser verkligen allt och läkarna älskar att undersöka en just pga hur tydligt man ser. Vi har kikat bebisen 2 gånger redan och den har varit helt amazing att se. Varje streck och kontur runt barnet, hjärtat i perfekt form och allt. Verkligen fina bilder!

Saker jag fått/får höra från andra förra graviditeten och denna ;
- Du låtsas bara vara gravid. (Aa för de är ju kul)
- Har du anorexia? Du måste ju för fan äta. (Jag äter min pojkvän ur huset.. helt ärligt.)
- Fast varför tränar du som fan så du ej går upp i vikt? (Jag tränar med pt sedan 2v tillbaka isch 30 min 2 gånger i veckan...)
- Fast varför lura folk för uppmärksamhet? (Det gör jag verkligen inte. Att jag blev gravid blev både en chock, glädje och rädsla. Jag vill verkligen ha detta barn men i början var jag väldigt rädd över mina lungor. Ångrar aldrig mitt val!)

Jag förstår att ni måste himla era ögon mot min mage en andra gång. Hur kul tror ni de är att höra att man har anorexia för att man INTE KAN gå upp i vikt? Typ på samma skala som för de mammor som får höra ”oj jävlar va stor du är! Säker på att de bara är en du bär på?”

Vet ni vad? GE FAN I VÅRA MAGAR!

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer

Jennifer,
Vet exakt hur det är! Går ju inte heller upp i vikt.. hade tur när jag väntade Liam då gick jag upp från 40kg till 57kg men efter graviditeten gick jag ner i vikt lika snabbt igen.. <3
www.nouw.com/ensamstaendemamma