Det här med relationer. Synpunkter!

Postad i: Vardag., Deep shit

Jag tror verkligen att människor ELLER jag har missuppfattat det här med relationer, att vara i lag med någon. Alltså att älska en annan människa såpass mycket att man vill spendera sina dagar med den personen. Ens såkallade partner in crime, Queen & King, livskärlek, partner eller vad man nu vill ha för ordval för den typen utav relation.
Jag har vänner, ovänner, släkt och känner även till folk flyktigt som har relationer dom verkar tycka är helt och hållet hälsosamma (även jag har varit där) men som jag verkligen funderar mycket kring. Det kan ju verkligen inte vara värt de? Jag tänkte nämna några punkter som enligt mig är fel men ni får gärna ge era synpunkter för ni vet hur jag rullar.. jag gillar åsikter liksom!
• När man enbart är surig. Man går och smågnabbar hela dagen eller bråkar varje dag.
• Man går ständigt osäker på sin partner.
• Man låter inte sin partner prata med vem den vill, träffa den de vill eller göra vad den vill.
• Man kan inte låta sin partner gå iväg ett par timmar för att få ha trevligt med t.ex vänner eller andra anhöriga utan att ständigt ha kontroll.
• Otrohet. Varför är man otrogen? Varför skriver man skit med andra? Varför ligger man med andra? Om tankarna finns där kring att göra något så är otroheten redan framme och då bör man leva ENSAM.
• Lögner. Alla typer utav lögner, små, stora, wse! Det spelar liksom ingen roll. Denna person är någon du vill tillbringa ditt liv med, då bör den väl veta saker? Nu snackar jag inte om ”hemlisar” som vad den ska få i julklapp eller vad du planerat in för speciell dag. Men ingen är väl så korkad att den inte fattar de?
• Man ska bestämma för man är den största klippan och gud förbanna dig om du försöker få mig att göra något som du vill. Det är ju för satan jag som bestämmer, annars blir jag förbannad!
• Slag. Jag har själv trampat på denna punkten i några relationer och testat knytnävar, slagträ, handflata, sparkar, spott, drag i håret, knuffar, ja de mesta i en gott och blandat. Varför slog jag inte direkt tillbaka med nå värre? Nä men hur tusan ska jag kunna slå min partner gul o blå, blodig oså och dagen efter se den i ögonen och säga ”jag älskar dig.” Ur fucking psyko och behöver söka hjälp!
• ”du får inte klä dig sådär, någon kan se dig.” För de första så föll du för en person med en viss smak och för de andra så får människor göra och se ut precis som dom vill även om det inte alltid känns som att det är lämpligt.
• ”Du måste vara hemma innan kl —-.” Vem fan är du att bestämma när någon annan ska vara hemma? Är du mamma, pappa eller ansvarig över en person så fine, de är ganska logiskt men är du mamma/pappa eller ansvarig över din partner? Är det ett barn du dejtar?
• ”Du får inte fara om inte jag får följa med. Jag blir skit grinig om du råkar ha en trevlig stund.” Allt man vill är ju att se sin partner lida. Det är ju vad relationer går ut på.
• varför pratar du med den? - Kanske för att personen vill det? Har du funderat så långt? Man ska inte behöva ha en anledning för att tjöta lite skit.


Helt ärligt? Ni människor som träffar på dessa punkter, gärna flera utav dom.. skäms ni inte?
Hur kan ni behandla någon ni älskar sådär?
Den man ÄLSKAR borde man vilja se glad, lycklig, nöjd med sitt liv och med dig. Varför få personen att slösa tid, slösa bort sitt liv för att ni tror att ni kan göra som ni vill och behandla den som ni vill. Om ni verkligen älskar er partner och gör såhär så tänk om eller lämna. Ingen människa ska någonsin känna sig rädd för att få vara sig själv för att dens partner ska vara glad och nöjd.
Jag är glad ifall min partner är glad, har härlig personlighet, bra humor och ifall han är trogen. Sen kan han gå in och ut genom dörren som han vill, han kan ha 38 lås på mobilen för jag har ändå inte tänkt att snoka ifall han kanske har någon kärlek för att jag inte duger.
Jag värdesätter både mig själv och min partner högre än så. Jag menar.. är min partner otrogen, ja då älskar han inte mig så det är ingen idé att vara osäker konstant och må piss.. jag bara går!
Klär han sig i en Borat och går på stan? Fine ja skulle undra va tusan som tagit åt honom men vafan, ska vi hålla hand?
Min partner har en bästa vän som är en tjej eller som är hans ex kanske. Fine, gå o gör saker ihop, prata skit med varandra, jag öppnar dörren och bjuder på kaffe.
Om någon kysser min partner eller fan vet jag vad folk gör och min partner säger ”bara så du vet, hon kysste mig. Vill att du ska veta för att ja vill vara rak och ärlig.” Typ sådär så skulle jag uppskatta de mer än att den höll käften för att den tror att jag ska bli arg.
Klart som tusan att någon kommer tycka min partner är underbar, rolig, skit snygg eller vafan som helst, det tycker ju jag också ifall jag är med den. Ens partner blir INTE osynlig för att den har förhållande. KOLLA PÅ MIN JÄVLA GRABB, de är han, just den grabben som gör att min säng dunkar i väggen. KOLLA PÅ HAN, de hade jag också gjort! Thats it.
Galen värld vi lever i. Alla behandlar verkligen alla som skit och tar alla för givet.
Som att ba ”hej, får jag torka av mina leriga skor i ditt ansikte för du är inte värd mer än min dörrmatta. Älskar dig.”
Blir så arg.. åååh!

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
-Ang. att vara surig. Håller med. Minns en relation där jag tyckte tjejen hela tiden hade en negativ ton.
- Att vara osäker på sin partner. Det är jag då jag upplevt så många killar som varit otrogna, inte mot mig utan mot andra. Men jag skulle vara osäker oavsett vem jag var med, och jag visar det inte. Det är inte så att jag kräver att få läsa hans meddelanden eller förhör honom om vart han har varit.
-Min partner får inte träffa vem han vill eller göra vad han vill. Detsamma gäller mig. Vi har turen att tänka lika om den punkten så det har aldrig varit några problem för oss. Det är klart jag FÅR gå ut och festa med killkompisar, han kommer inte låsa in mig, men då vet jag att det är slut mellan oss.
nouw.com/jossustravelpics
MikkizLilja
MikkizLilja,
skönt att ni tänker likadant men en fråga. varför är det slut ifall du festar med killkompisar? jag är bara nyfiken. de som funkar för er är ju bra såklart.

men annars.. mår man dåligt i sin relation eller får sin partner må skit så bör man gå. 😊
nouw.com/mikkizlilja
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Det är slut även om jag skulle gå ut och festa med tjejkompisar. För oss anses det som brist på respekt att göra vissa saker, att det inte hör till när man är i förhållande. Då menar jag alltså vårt förhållande, jag tänker ju inte att mina vänner är respektlösa mot sina killar för att de går ut och festar.
Jag tycker det är attraktivt med en kille som sätter lite "regler", sen får det ju inte gå över gränsen, jag vill ju fortfarande kunna träffa mina vänner och göra annat som berikar mitt liv.
nouw.com/jossustravelpics
MikkizLilja
MikkizLilja,
tack för svar! 😊 självklart får det inte gå över gränsen. Ni har ju ändå samma krav/regler så då är det okej men hade det varit en form utav tvång liksom pga kontroll hade det varit fel 😊
nouw.com/mikkizlilja
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Håller med. Sen hade jag ju tyckt att det känts fel om han kände ett behov av att kontrollera att jag följde "reglerna". Låt oss säga att han varje helg gick runt utanför barer för att kika in genom fönstret och kolla att jag inte sitter där inne. Eller ringde på hos mig för att kontrollera att jag har någon kille hemma hos mig.
Många misstolkar och tror att våra "regler" beror på att brist på tillit. Men ärligt talat otrogen kan man vara över allt. Vill man vara det så är man det trots att man inte befinner sig på en nattklubb.

Det sköna är också att det som vi inte får göra inte är särskilt viktigt för oss. Jag saknar inte att gå ut och festa, jag går hellre ut på restaurang med mina vänner eller så går jag på en hemmafest och åker hem om de andra planerar att gå ut.
Resor är otroligt viktigt för mig och han har ju accepterat att jag åker iväg själv ibland. Oss emellan tror jag att han hade föredragit att ha mig hemma men han vet hur bra jag mår av att komma bort.
Sen har vi båda vår släkt utomlands, så att införa en regel om att inte åka utomlands är såklart inte rimligt.
nouw.com/jossustravelpics
MikkizLilja
MikkizLilja,
Okej då förstår jag lite bättre! Nä jag är ju ensamstående mamma på heltid så alkohol är inte viktigt för mig heller men självklart kan ja gå ut ibland bara för sällskapet utav mina vänner.

Okej varför tror du inte det? så skönt att resa! min släkt bor i sverige och norge, en del i usa men ingen kontakt med dessa. jag åker dock aldrig utomlands pga jag har så mycket allergier och panikångest så av säkerhet för mig själv typ så har jag inte tagit det klivet ännu iallafall. 😊
nouw.com/mikkizlilja
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Tror han bara saknar mig när jag är borta. För han blir inte sur eller kontrollerande bara för att jag ska åka eller när jag är borta. Och inget "Men vad fan, måste du resa?"

Jag har nästan all min släkt i Finland och han har sin i Bosnien. Om jag får generalisera så är det vanligare att Balkanmän ställer dessa krav än att svenska män gör det.
Jag förstår dig. Jag har själv upplevt panikångest så jag förstår att du inte vill åka då.
nouw.com/jossustravelpics
MikkizLilja
MikkizLilja,
Okej jag förstår. skönt iallafall att han inte blir sur och att sakna är ett bra tecken!

Okej! Ja det kanske det är, har ingen aning faktiskt.
Ja. det är inte som en attack då o då utan mer ångest hela tiden i mindre grader så har ju en trygghet till hemmet och ”vanliga saker” vilket är tråkigt men som tur är så är jag ingen människa som brytt mig om att resa eller se andra saker utomlands. 😋
nouw.com/mikkizlilja
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Jag har haft liknande men senaste tiden har det förbättrats och har gott om ångestfria perioder. Sen har jag även upplevt attacker där jag knappt kan andas men de får jag väldigt sällan och bara i samband med att jag ligger hemma, är ledsen och tänker igenom saker.
Trauma kan ha den effekten, så det får jag leva med.
nouw.com/jossustravelpics