Det är inte bara slag.

Postad i: Vardag.

När jag nämner att jag blivit misshandlad dom stunder folk frågar kring mitt liv och när jag måste förklara min situation så säger dom oftast ”oj hur slog han?”
Jag vet att många förstår vad de är jag kommer dra upp nu och andra kommer tro att jag mumlar i kudden ungefär men såhär ligger det till.

En kvinna som blir misshandlad utav en man, eller en man som blir misshandlad utav en kvinna. Detta är LIKA viktigt att uppmärksamma oavsett kön. En del killar blir misshandlade men är tysta om de eller försöker säga någonting men blir bortviftade på grund utav att dom är det ”starka könet” vilket är helt absurt.

Det sägs att mannen ska bära kvinnan över tröskeln, grabben ska dra in ekonomin, grabben ska skydda kvinnan m.m men han ska inte visa sig sårbar, han ska vara stark hela tiden och bara skydda familjen. Detta förstår inte jag? Alla människor har ju känslor och en del är starkare eller svagare fysiskt och psykiskt som om de vore något nytt? Det är inget konstigt med det.

Jag får ofta frågan om hur *någon* gett mig stryk, om de varit med händerna eller liknande. Misshandel är så sjukt mycket mer än bara att någon knyter sin näve, laddar armen bakåt och träffar en på vänster sida utav ansiktet.. Misshandel är ord, tanke, handling.
Det är inte bara slag utan även ord och under hot.
Att ha rädsla för sin partner överlag är en form utav misshandel.

Om du inte vågar göra vissa saker eller säga vissa saker m.m så är det misshandel och jag kan personligen säga utav egna erfarenheter, att bli spottad i ansiktet, hotad dagligen, ständiga bråk och nedtryckande ord om hur värdelös, äcklig osv man är gör mer ont i längden än vad en smäll här o där gör. Inget utav de är okej men så är det.

Att jag blev kallad hora, blev spottad på gjorde ett straff på 20.000 men att jag blev slagen blå över hela min kropp, till och me med ett tillhygge gav 5000kr trots vård på sjukhus. Förstår ni hur rättsystemet räknar? Det räknar alltså att när man blivit slagen så kraftigt att man hamnat på sjukhus, flytt mot sin vilja och fått ärr osv är mindre värt än att någon säger ”du ska dö din plithora.” Inprincip så, säger vårt rättsystem.

Oavsett vad så är det äckligt. Det är bara intressant att se vad rättsystemet räknar som farligt och mindre farligt. Och för att ni ska förstå ännu mer så spelar det ingen roll ifall du får en smäll med en handflata eller om du får flera smällar med ett baseballträ, det ger 5000kr, de är alltså samma straffskala. Hur? Det är en bra fråga. Det är just de jag menar. Inlägget är liksom inte för att på någotvis prata illa om gärningsmannen, mer diskutera allmänt om människors syn på ”offer” och rättsystemets syn på straffskalor.

Amazing hur såkallade offer får lida flera år eller hela livet medan gärningsmannen inprincip får en chipspåse med orden ”du får den här om du inte busar en gång till och skulle du råka busa en gång till, ja då kan vi nog döma dig lite mildare än de borde egentligen.” Sick.

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer