Att göra med barn i Corona tider.

Det är faktiskt andra gången jag skriver detta inlägg då portalen ville radera allting förut. Vi bloggare vet hur den frustrationen är och jag var precis klar.. Haha eeh.
Here we go again!

Visst kan det vara svårt att komma på saker att göra nu under Corona, speciellt med barn som är vana att leka med vänner, fara på badhus och lekland t.ex.

Jag har inprincip inte träffat någon förutom i jobb o min mamma och svärmor sedan 1 år tillbaka. Jag har börjat riva mig i huvudet och tänker ofta att jag blir galen. Jag behöver komma ut lite. Barnen har inprincip gått med mig varje dag, 24 timmar om dygnet i ett års tid nu förutom små vändor på dagis. NEJ ni behöver inte bara ”ja man ska va med Sina barn blablabla” jag älskar mina barn över skyarna men med barn som håller en vaken på natten och ska aktiveras hela dagen så behöver man lite ensamtid. Man är inte dålig för att man behöver 1-2 timmar då o då där man kan släppa alla måsten och bara ha kul. Man liksom laddar batteriet och behöver inte konstant enbart umgås med barn. Detta året har varit så. Jag och två trotsiga barn som river håret åt varandra HAHA! Corona är lika jobbigt för dom som för mig men min dotter (som är äldst) förstår så mycket, så klok och underbar. Hon Ba ”jag vill inte få sjukdomen, då får du sjukdomen och det kan vara riktigt farligt för dig. Vi kan ha lite kul nu sen när sjukdomen är borta kan vi ha jätte kul!” Mitt hjärta <3 varje gång jag åker på jobb säger hon ”GLÖÖÖÖM INTE MUNSKYDD MAMMA. Akta för sjukdomen!” Så klok och bara 4 år <3

Så jag tänkte tipsa er om vad man kan göra med barn i Corona? När man mest ska vara hemma. Lägg gärna tips i kommentarerna till mig och andra följare. MAN behöver inte vara barn eller ha barn för att göra detta. Roar vem som helst i dystra tider!

1. Måla!
Kasta in bordet i plast eller något skydd. Låt kreativiteten flöda! Här finns inga regler eller hinder. Måla av farmor, gör ett brev till mormor. Måla teckningar till alla kompisar m.m.

2. Hemma-bio!
Hur mysigt vore det inte med en hemma-bio? Släck ner rummet, gör det mysigt och plocka fram smörpopcorn o andra snacks! Ge barnen varsina biljetter och pengar (riktiga eller målade) de kan lämna innan bion startar o när dom köper snacks!

3. Baka!
Vem gillar inte att äta nybakt? Spela roll om de är bröd, kakor, muffins, pizza eller annat. Barn älskar oftast att baka och smaka. Jag talar inte åt er men JAG ÄLSKAR att smygäta lite när barnen bakar. Haha!

4. Vara ute!
Denna punkten vet vi sedan länge att de är känt att vara nyttigt för kropp och knopp! Det finns så mycket att göra ute. Man kan leka i snön, i lekparken, leka jaha, dans tävlingar, leka äventyrsnisse m.m

5. Skattjakt.
Min personliga favorit. Jag älskar att rita kartor, gömma skatter och bygga hinder i lägenheten. Barnen kan akta sig för dom farliga vattendjuren, samarbeta som pirater, åka båten från ö till ö för att finna de gömda skatterna!


Jag tänker att i detta inlägg ger jag 5 punkter och gör samma i nästa inlägg ifall de verkar populärt med dessa.

Lägg era tips i kommentarerna ifall ni har någonting kul! Självklart får ni kommentera annat också Haha.

#nouw30daychallenge @Nouw

Gillar

Kommentarer

Amanda,

Att baka är så kul och även att laga mat tycker jag. Jag gillar också att smygäta lite 😉 Man kan ju även läsa för barnen. (beroende på hur stora de är)

amandizan.wordpress.com
Madelena
Madelena,

Jag har mitt ena barnbarn en hel del, och fantasin tryter. Men vara ute och leka är alltid populärt. Grilla korv eller mashmallows. Läste någon som poppade popcorn över öppen eld. Det måste ha varit häftigt för små barn tänker jag.

nouw.com/madelena
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Att baka är verkligen en bra sak att göra nu under dessa tider man inte kn komma ut så mycket 😊 håller med om att det är jobbigt att inte kunna göra dom normala sakerna dom man brukar att göra annars 😊

nouw.com/amandamalmflod

Så bra tips. Det kan vara svårt att komma på vad man ska göra i dessa tider och det är nog lätt att man fastnar på samma saker

evahle.se
Jessi,

Jag kan tänka mig att det är svårt att stimulera barn nu.

Dina tips var bra 🙂👍. Mitt tips är att plöja filmer. Låta barnen se film när de vill se film. Inte neka dem till det.

fighterwomen85.se/
Maria,

skulle inte dagis finnas tror jag både jag och barnen skulle gå under detta år. VI har inte tidigare varit i väg på så mycket aktiviteter med barnen så de saknar de inte, men de har knappt fått komma med och handla eller till biblioteket detta år heller

mariasliv.net
Marie,

Jättebra tips så brukar jag också tänka =D, det brukar gå hem. Samma då de är sjuka

sweetwordsbymirre.com
Lexochlogan
Lexochlogan,

Jag vet precis hur du känner, helt hopplöst när allt raderas, man ångrar så att manninte sparade en kopia. Tycker det är riktigt bra tips du ger, nu när man är hemma mer så är det bra att ha lite tips

nouw.com/lexochlogan
Annica,

Haha åj men så jag känner igen det där med att fantasin tryter. Så superbra att du ger en del tips! 😊 Jag har även "spa" som ett tips. Tex att de får vara i en balja (eller badkar) och så serverar man dem smoothie med sugrör just där..

annica.me