10 saker ni kanske inte visste om mig.

Postad i: Vardag.

Visst är det trevligt att lära känna varandra bättre? Jag känner ju dock inte till er alla som läser men det hade varit sjukt kul. Brukar alltid kika in de som kommenterar, mailar eller gillar inlägg m.m, även följare. Hittar alltid nytt att följa, sjukt fina bilder och roliga saker helt enkelt.

Nu tänkte jag förnya och berätta lite om mig själv i 10 punkter, om jag kommer på något såklart haha!

• Jag har psykisk ohälsa. Det är mest nöjd depression, ångest och en släng utav torgskräck. Det är lite oklart med min torgskräck. Jag mår illa 90% av de gånger jag går utanför dörren. HATAR att åka hem till folk. Mår alltid extremt illa, är rädd för att kräkas då jag har kräkfobi men vill heller inte att folk ska tro att jag är magsjuk eller att jag är konstig om jag t.ex sätter mig och kräks på deras toa. Detta handlar även om när jag far hem till min familj. Har alltid en påse på mig och är sjukt obekväm helt enkelt. Vilket gör att om vi t.ex äter hemma hos någon så får jag äta emot mitt illamående vilket gör de sjukt mycket värre. Detta är någonting som kommit efter de olika misshandlar jag råkat ut för och jag jobbar med en psykolog emot detta MEN nu när Corona trilla in så fick dom pausa allting. Vill gärna inte vara otrevlig och vill gärna göra saker men som sagt. Vill inte spy runt folk då jag själv är ”rädd” för att kräkas. Nu har jag aldrig spytt på möten, hemma hos någon eller sådär men känslan är fortfarande där ”nu kräks jag om 3 sekunder” vilket ställer till de mycket för mig.

• Jag har JRA/RA, juvenil artrit, Ledgångsreumatism, Reumatiskt eller vad man nu väljer att kalla det. Jag är diagnosernad med JRA men dom har numera bedömt den som en RA. Skillnaden mellan JRA och RA är om jag förstått de rätt så kan JRA växa bort men om den inte vuxit bort innan man fyller 16 år så är troligheten väldigt låg att den försvinner. Utan den över går till RA, kronisk.
Denna sjukdom skapar psykisk ohälsa pga jag alltid bär på kroniska smärtor. Är jag t.ex i ett skov på 3-4 månader så kan jag knappt gå, knappt bära mjölk, inte knäppa knappar osv. RA är alltså en ledsjukdom. Den fyller vätska i olika leder och kan göra så att lederna förvrider vilket både gör svin ont men också ser ganska läskigt ut. Vi reumatiker krigar varje dag men ingen bryr sig för ingen ser smärtan. Den syns ofta inte men påverkar humör, trötthet, hjärta, lungor, ork, tålamod och SÖMN!

• Ett utav mina bästa minnen är faktiskt när jag var liten. (Jag har en trasig barndom vilket en del vet om.) En kväll bråkade min mamma o hennes ex, de var ganska vanligt och han var extremt våldsam. Mamma blev som utkastad o jag som var väl förbered på detta hade redan packat jackan med saker vi behövde för natten. Jag hade gömt mina skor, min jacka och även hämtat mammas jacka o skor in till mitt rum när dom började gräla. Jag sprang ifatt henne. Eftersom jag hade packat papper, tändare osv så kunde vi sitta i skogen, kramas och tända brasa. Vi satt länge. Tills vi visste att han hade däckat på morgonen vid 10.00, då kunde vi gå hem. Ibland la ja mig o sov och ibland gick jag till skolan men gick hem på VARJE rast för o kika så han inte slagit ihjäl henne. Då var socialen, polisen, kurator osv inte alls några som lyssnade. Dom lät de vara fast dom kom hem o kunde se blod m.m i lägenheten efter grannarna ringt.. hur som helst var de mysiga nätter i skogen trots omständigheterna.

• Jag skulle vilja öppna ett eget företag men vet faktiskt inte helt 100 inom vilket område.

• Om jag skulle ändra något i mitt liv så hade jag nog önskat att jag stod emot ännu mer mot alkoholen när jag liten. Första gången jag drack var jag ungefär 6år. Växer man upp med en alkis till låtsaspappa som tvingar en att dricka med en så... jag var klar med alkoholen långt innan jag var 18. Sedan 2 år tillbaka dricker jag inte en droppe. Min mamma fick stroke när jag var liten, det tog ett bra tag tills hon var relativt läkt och hängde med i vardagen, vad som försiggicks. Hon flydde tillslut.

• När jag fick min dotter så ändrades allt. De var de bästa som kunde hända mig efter mycket dåligt. Hon är min klippa. Hon räddade mycket av min psykiska ohälsa. <3 jag älskar min son också men han kom i lugnare miljöer och bättre tillfälle egentligen men älskar båda lika mycket!

• Jag HATAR att bli kallad maskrosbarn eller när folk säger att min dotter är de, som man kallar de barn som växer upp vid föräldrar vid någon form utav missbruk.
Jag vet inte men jag vet hur jag är uppvuxen och behöver inte ligga i ett fack om de. Det behöver liksom inte stämplas i pannan på oss. Sen om andra vill ha den stämpeln, absolut men inte vi. :)

• Några utav de bästa sakerna jag vet att äta är - Smörgåstårta, wok, grädde (älskar grädde), plankstek, KÖTT i största utsträckning, Revben och lasagne.

• Jag har gått på cellgifter för mina lungor, min lungsjukdom verkar INGEN i världen ha. Läkare här har skickat bilder o provsvar m.m till andra länder och ingen har sett det förut. Cellgifterna är faktiskt enda medicinen bortsett från illamående o lite huvudvärk som gjort att jag mått toppen både i lungor och min reumatiska! Ingen kan alltså säga hur farlig den är, hur man kan bota den, om den kan döda mig, om jag kan göra den bra eller någonting.

• Jag har faktiskt aldrig trott att jag skulle få fler barn än dottern med tanke på lungsjukdomen m.m men nu har jag en son efter henne. Vill dock inte ha fler nu. Är färdig med två.

Hoppas ni fick veta lite mer om mig, ni som kanske visste någonting fick påminnas helt enkelt.
Ni får gärna dela med er om något skojigt om er!

  • Postad i: Vardag.

Gillar

Kommentarer