Vila i frid moster.

Igår fick jag ett samtal, ett samtal ifrån min mamma. Hon sa ”Du borde sätta dig ner.”
Mitt huvud och mitt hjärta slog volter, jag ville kräkas och slå sönder allt i min närhet.

Jag har väntat på detta samtal i ca 2,5 års tid egentligen. Väntat låter fel men asså jag har förberett mig på det och vetat att de kommer komma men inte när. Bara utav meningen ”du borde sätta dig ner” förstod jag vad som hade hänt. Jag hukade mig ner på golvet, ja grät, ja skrek. Ja fick fram ”hon är död va?” Min mamma förstod nog att detta gick lite snett. Hon försökte bryta av de till ”vi tar de sen när din pojkvän är hemma.” Men jag visste, de va kört.
Igår lämnade min moster jordelivet efter flera års kämpade med cancer, jag ville så gärna hinna träffa henne men gick inte pga Corona.
Min dotter han att träffa henne men inte min son.

Min moster.. Hon var som min extra mamma, hon fanns alltid där om jag behövde henne eller om jag behövde fly från verkligheten. När jag hade det jobbigt hemma kunde jag alltid springa över till henne och bara mysa med henne, hennes katter, spela piano med hennes son eller umgås med hennes dotter.

Min moster är nog på riktigt en utav de bästa och mest finaste människorna som någonsin existerat här på jorden. Hon brydde sig verkligen om ALLA, hon var vegetarian för att hon älska djur, hon hjälpte alla som behövde hjälp.

Haha något utav mina roligaste minnen var i Lidköping. Jag sov över hos henne i lite mer än en vecka när jag var 12 år. Vi tittade på skräckfilmer och seriemaraton med ”mäklarna.” Varje morgon när vi skulle ut o handla t.ex, spela ingen roll om vi skulle bara köpa mjölk eller storshoppa. Hon älska smink, sminkade sig i ca 3 timmar för att sen ta bort de direkt vi kom in igen även om promenaden bara var 10 minuter ute. Hon var alltid så vacker med sitt svarta, smålockiga hår och svarta kläder. Alltid jeans, linne och en kofta med en handväska på axeln. Alltid med mint tuggummin i munnen. Kan känna doften av hennes parfym när jag tänker på de.

Samma vecka frågade hon mig ”Vill du åka till Liseberg? Vi kan hälsa på min dotter och hennes kille.” Jag sa självklart ja! Hennes dotter (skriver inga namn här för ja vet inte om de uppskattas) var otroligt vacker, alltid varit avundsjuk på henne som person. Vacker som tusan och smart nå fruktansvärt så jag liten o sådär blev ju jätte glad att få träffa henne.
Jag och moster tog tåget till Göteborg, böt spårvagnar Osv för att möta upp dom andra innan vi åkte till Liseberg. Jag har ALLTID hatat karuseller så jag var egentligen på fel plats. Älskar dock sådana ställen men alltid avskytt karuseller som sagt.
Jag och dotterns kille käka kött och mor och dotter åt vegetariskt. Även om jag ofta åt vegetariskt när jag var med dom så skulle vi hitta något ställe att äta på, de var inprincip omöjligt att finna bra vegetarisk mat någonstans där. Fanns dock hamburgare m.m i varje hörn Haha!

Min släkt är verkligen känd för att vara helt galen, på ett bra sätt men lite korkade sådär vilket jag ÄLSKAR!
Vi bestämde oss för att gå in i spökhuset, love it!
Jag gick längst fram, sen moster, sen dottern och sist hennes kille.. varpå moster blev skrämd av någon form utav bröllopsbrud som skulle vara spöke. Moster råkar i farten klappa till henne o skriker ett illvrål ”Du skrämmer jävlar inte mig!” Vilket chockade oss alla, även bröllopsbruden. Vi skrattade så vi kikna hela vägen ut därifrån. När vi kommer ut så plockar dottern upp lite pengar, vi skulle vidare någonstans varpå hon tappar dom på marken. Precis när hon ska ta upp pengarna så stampar moster som en tok på pengen och skriker ”STAMPA PÅ DEN!!!”
Vi alla skrattar och fattar ingenting. Tillslut lyckas dottern ta upp pengen och får ur sig ett ”VAD GÖR DU??” Samtidigt som vi skrattar som tokar så förklarar moster att man bör stampa på pengar på marken för de betyder att man får mer pengar eller att man ska bli rik eller liknande. Minns inte exakt men det är skrock liksom.

Jag tänker ofta på den veckan, några utav de bästa händelserna i mitt liv. Vi var även hos min mosters bror då han tatuera henne och vi talade väldigt länge. Vi åt pizza, han åt sallad. Klockan blev närmare 23.00 innan vi for ifrån Surte in till Göteborg. Ni förstår. Dessa minnen är väldigt viktiga för mig, ja kan se hela händelserna i mitt huvud som om de händer just nu.

Jag älskar min moster, min stöttepelare jag alltid kunde ringa och åka till. Min värld rasa igår, jag trodde jag var förberedd och skulle hantera det bra men sanningen är att jag tappade mig själv. Jag gick helt sönder. Åkte hem till mamma igår efter att ha gråtit seriöst 5 timmar i streck, kunde inte sluta. Jag låg i mammas knä medan hon klappa mitt hår. När jag tillslut åkte hem så satt jag bara i sängen långt in på natten. Kunde inte sova, hade fruktansvärd ångest. Alla sov, hörde bara mina egna tankar vilket är fruktansvärt farligt för mig. Jag bör inte vara ensam med dom.


Vila i frid du vackra kvinna. Du är för alltid med mig. Himlen har fått den finaste människan någonsin. Så orättvist.

Gillar