V 31.

Vecka 31 har precis rullat in och det är en vecka kvar tills vi får se våran lilla son B på tillväxt ultraljudet. Sist låg han 3,4 % i övervikt vilket betyder att han är ”större än en vanlig Svensson” som läkaren sagt. Vilket är jätte bra eftersom jag fått stoppa värkar 8 gånger och han inte är färdigbakad ännu. Med andra ord så mår han bara bra utav extra fett ifall han får för sig att trilla ut innan BF (beräknad förlossning.)

Vi har ju BF på sonens (han i magen) farfars födelsedag så vi får se ifall dom får en varsin födelsedag eller ifall dom får dela på den.
Först hade vi BF 31 augusti, på min pojkväns brors födelsedag och sedan hade vi BF på min brors födelsedag alltså den 5 september men nu har vi ett konstaterat datum på 11 september, yesyes 9-11, jag har sagt de själv nu så kommenteras måste de inte.
Jag själv tror på en juli-augusti unge så jag tror han blir lite för tidig precis som dottern min men gud hon är så taggad!

Hon har berättat på dagis/förskolan och hemma är det bebisar överallt. Hon tittar på bebisfilmer, hon övar på dockorna, hon pratar alltid om sin lillebror.
- Min lillebror ska sova i min säng!
- jag ska mata lillebror!
- lillebror ska gunga och åka kana med mig!
- lillebror ska få mina strumpor!

Dessutom får min mage ALDRIG vara ifred. Hon drar upp min tröja, hon lyssnar med sitt doktor stetoskop (?), hon pussar på magen, hon klappar på magen, skäller på magen ifall bebis sparkar henne, läser sagor för magen och har sparat massa leksaker till honom. Tror hon skulle vara en helt fantastisk syster så vi får hoppas på det!

Jag själv är jätte sjuk just nu. Åkt på något virus som ligger för odling någonstans och jag får svar på torsdag. De enda dom sa på infektionsmottagningen var att viruset kan orsaka sammandragningar och värkar så ifall de måste så får dom sätta in en antibiotika kur fast troligtvis i dropp eftersom det är snällare emot bebisen i magen.

Utöver de så är allt redo för lillbebis. Blöjor, nappar, flaskor, mat, allt är redo för den lilla fisen som ska komma. Plockat fram leahs alla gamla kläder från när hon föddes o var liten och har tvättat de.
Jag skulle ljuga om jag säger att de inte känns lite i mitt hjärta faktiskt. Att en ny bebis, min egna i know ska använda dom. Blir glad men samtidigt väldigt känslosam (troligtvis lite gravidhormoner) men ja tänker lite för jag har haft Leah i 3,5 år. Hela vår resa tillsammans har varit känslosam.
Ensam under graviditeten, ensam vid födsel, ensam fram till hon var 8 månader och sedan hade jag en period fram till hon var 1 år där jag inte var själv och sedan har 2,5 år bestått av kaos, känslomässigt påfrestning för oss bägge.
Visserligen har min mor alltid funnits där. Från första dagen i graviditeten och står fortfarande här med sina öppna armar för henne och jag vet att hon kommer göra det för lilla B också.

Samtidigt som jag älskar dom båda så enormt mycket så har jag ju byggt upp en annorlunda relation med min dotter emot vad jag kommer få göra med min son. Jag älskar självklart ingen mindre för det, känner att jag troligtvis måste påpeka det för de sitter alltid någon korkad och tror att jag favoritiserar någon bara för att jag skriver någonting som kan tyckas låta konstigt.

Det låter konstigt för er som inte vet vad vi hållt på med sen hon föddes. Hur mycket kämpande vi har haft, hur mycket tårar jag och hon haft, hon många frågor hon ställt, alla psykolog möten vi haft både hon o jag. Mycket kämpande som jag vet att jag slipper nu. Jag tvekar inte en sekund på min pojkvän.
Det jag menar med de hela är att jag blir lite känslosam för att min lilla tjej med alla dessa prövningar nu snart är 3,5 år gammal medan en liten plutt kommer till världen. Hon blir ju så stor och han så liten och alla nya prövningar på ett annat sätt uppstår. De är fantastiskt, de är underbart men de känns konstigt samtidigt att inte själv välja namn, välja kläder, välja dagis, sköta möten osv som tidigare. Det är positivt såklart. Dotterns pappa fick lägga sitt val på namn men han valde inget så därför blev jag ensam om de också.

Nä nu ska jag gå in och prova ett spel som min pojkvän ville att jag skulle testa och sedan ska jag sätta mig med datorn i knät och plugga lite matte innan jag tvättar skötväskan och hänger på tork. Den är bra att packa bebisens första kläder i till förlossningen.
Hoppas ni har en dunder fin kväll <3

Gillar