Primärvården nej tack.

Postad i: Vardag.

I onsdags tog jag dropp på vc med järn och i torsdags blev jag trött o hängig vilket utvecklades till feber. Igår kontakta jag vc och fick en akuttid fast i isoleringsrum eftersom feber är corona symptom. Jag misstänkte att antingen var de nå fel på droppet eller uvi. Den läkaren va cool lugn, sa att jag var grön (alltså ingen misstänkt Corona) o jag fick lämna kisseprov. Han kunde inte se någon direkt urinvägsinfektion eftersom jag inte hade några nitriter men hade de högsta värdet på vita blodkroppar så han fick skicka de på odling men satte in en antibiotikakur redan nu.
Han sa att de var extremt viktigt att jag far in om jag får högre feber eller andra problem eftersom dom funderade lite mellan uvi och problem efter droppet.

Jag ringer 1177 imorse då jag la mig innan 20.00 igår med 40 grader i temp efter Alvedon.. jag svettas kopiösa mängder jag enbart gjort en gång tidigare när jag hade dubbelsidig lunginflammation.. jag frös men var ändå varm så sov med t-Shirt o tunna byxor i mitt tjocka duntäcke. Vaknade på natten runt 03 o tog Alvedon. Tempen hade inte gått ner, jag bytte tröja då den var alldeles blöt av svett (på riktigt de äckligaste..) nästa gång vid 07 tog jag Alvedon igen o tempen hade inte gått ner o nu har jag vid detta laget lite oregelbunden puls/dubbelslag i hjärtat.
Jag kontaktar 1177 varpå dom säger åk till akuten, du har väldigt hög feber o antibiotikan kan vara fel eller så kan de va fel med droppet.

Sagt o gjort åkte på akuten men väl där hade febern äntligen gått ner till 37 vilket den inte gjort på hela kvällen så dom skickar mig på primärvården. Där eftersom jag har symptom får ja gå via sluss o sitta i Corona rum.

En sköterska är verkligen toppen. Super snäll o lyssnar noga. Jag sitter drygt 40 min sen och väntar på läkare. Jag är yr, har feber och mår allmänt dåligt ni vet så de är drygt att vänta men man gör de ändå med god min för vårdpersonal kämpar hårt varje dag. Inga fel där..

Sen kliver läkaren in, den mest otrevliga ja mött i hela mitt liv. Sammanlagt är han i rummet 3 minuter. Vägrar lyssna på vad jag säger, klämmer på min mage, han har skyddsutrustning på sig även fast ja är grön liksom (godkänd) oså samtidigt som han klämmer på min mage så skriker han ut ” ANDAS VANLIGT MEN ANDAS FAN INTE PÅ MIG. VRID BORT NACKEN! ” Sen ba trycker han bort mitt huvud vilket gör ont såklart. Sen frågar han om jag har missbruksproblem för att jag enligt honom överdoserat Alvedon vilket jag själv inte tycker att jag har. Tog 2 st 500mg Alvedon 19.00 ungefär och sen 2 st 500mg kl 03.00 och sista dosen 2st 500 mg klockan 07.00.
Jag tycker inte att de är en överdosering och absolut inte på någon nivå där man funderar på om patienten är missbrukare?

Jag förstår att man är rädd för Corona men 3 ställen hade satt mig som godkänd, alltså ingen risk för Corona. Dessutom så hade han massa skydd och ja förstår bara inte varför man jobbar inom vården men är så ruggit otrevlig.

Han går ut o kommer tillbaka en liten stund efteråt. Då säger han att han skiter i sådana små problem och att jag bör kontakta vc på måndag. Sen säger han ”du kan gå, vi är klar”

Jag frågar hur jag ska gå ut därifrån eftersom jag gick i slussen in. Då säger han att han skiter i vilket för de är bara o gå. Det slutar med att ja står i korridoren, en sköterska som ska springa förbi frågar om vi är klar och godkänner mig att gå ut genom riktiga dörren pga de är uvi det handlar om.

Jag har som sagt inge problem med att folk är rädd för Corona eller sådär. De var 2 personer därinne på primären så inte överdrivet många kl 08.30. Problemet jag har är hur man kan möta patienter med så dåligt bemötande. Är bara tok less nu eftersom jag samtidigt har feber och mår dåligt.

Man blir ju verkligen inte sugen på att någonsin fara dit igen.

Gillar