Öppna munnen.

Postad i: Vardag.

Jag fick en del respons på mitt senaste inlägg, kommentarerna stod ganska tysta men mina chattar plingade hejvilt och jag har inte hunnit svara på alla. Jag älskar att läsa kommentarer, meddelande & mail ifrån er som läser härinne. Dock var det inlägget inte speciellt positivt kanske åt något håll egentligen och jag beklagar verkligen till er som nu delat era egna berättelser och sagt att ni delar liknande erfarenheter. Jag blev faktiskt lite glad över en sak och de va att många faktiskt skrev att dom liksom ändå fann något typ av hopp i det jag skrev för att själva våga berätta.

Hur glad blir man inte? Att min väldigt negativa Depp text, ifrån mina djupa tankar faktiskt kanske öppnat några dörrar för några människor att våga prata med någon om att dom blivit utsatt för någonting dom inte känner sig bekväm att prata om? Vi behöver mer sånt och jag klappar min hand hårt på min depressions axel och säger ”bra gjort!” Om bara en liten text av vad som flödar i mitt huvud om vad jag varit med om ändå kan få folk att åtminstone överväga tanken att ta hjälp utav någon -> då kan vi gå långt tillsammans!

Jag vet hur det är själv att inte våga prata om de, eller känna sig vidare bekväm med att prata om de. Jag kan avslöja 5 saker om mig som hänt efter det i mitt förra inlägg t.ex, utöver att jag rycker till ifall killar rör sig snabbt.. ha-ha?..

1. Jag tittar ALDRIG i ögonen/ansiktet på en kille när vi bråkar eller diskuterar djupa saker.
2. Jag antingen sätter mig ner och är stel som en gråsten ifall en kille blir irriterad/arg på mig eller går en lååång promenad. 
3. Jag undviker diskussioner 97% med ”vi gör vad du vill” fast jag egentligen absolut inte vill göra på det viset. Går liksom inte att hejda mig.
4. Jag avskyr människor extremt mycket, inte riktigt socialfobi men jag litar inprincip inte på någon, mår illa i allas närvaro och kan bli riktigt sjuk fysiskt utav min ångest jag får när jag tvingas in bland massa människor jag inte känner. Illamående, huvudvärk, magont, feber, yrsel..
5. Jag är egentligen en väldigt över ärlig människa vilket inte är bra alla gånger men om jag känner att min ångest börjar trilla på pga att jag gärna undviker diskussioner med pojkar så kan jag lätt bli lite små grinig och stressad så att jag skingrar lite på lögn o sanning. Beror lite på vem personen är och varför.

Jag hoppas verkligen att du/ni och andra som varit ”offer” (jag avskyr verkligen att se de som så) vågar öppna upp era munnar, skriva några rader eller vad som helst om vad ni varit utsatta för. Det är aldrig ens fel att någon annan gör något.
Det är bullshit att du provocerat för mycket, det är bullshit att dina kläder är för utmanande, alla undanflykter för deras beteende är bullshit så länge dom inte gjort självförsvar men då är du heller inget ”offer.”
INGEN har rätt att varken slå, tafsa eller våldta dig, det är DIN kropp.

Rättsystemet är inte det bästa i Sverige, det vet vi ju sedan länge tillbaka men många blir dömda varje dag även om straffen aldrig känns tillräckligt bra nog. För att få förändring måste man vilja göra förändring. Ingenting förändras om alla bara är tysta.

#öppnamunnen

Gillar