Önskat inlägg, vänskap!

Postad i: Åsikter

Alla som känner mig vet att jag har mer killkompisar än tjejkompisar och anledningen är väl va alla brukar säga "killar är mindre drama" men egentligen? Nej.
Killar kan ha lika mycket problem som en tjej, dom kan älta det år efter år ifall dom känner fört men dom är oftast inte lika öppna med vad de är..
Jag har killkompisar jag verkligen bryr mig om och ifall någon utav dom säger att dom mår "sådär.." Då blir jag väldigt nere i mig själv. Jag försöker få reda på vad de är, jag vill ju liksom hjälpa den och det spelar ingen roll om det är att deras toapapper är slut eller om dom blivit t.ex misshandlade. Jag är fortfarande lika brydd! Det som kan bli lite jobbigt är ifall den inte vill prata om de för att de är "skitsamma" för mig är det ju liksom inte det så jag vill ba krama den och slå bort allt de onda, haha! XD

En del säger att vänner övervinner ALLT. Vänner ska acceptera alla sina vänners val här i livet MEN det tycker faktiskt inte jag. Kan man acceptera ALLT ens vänner gör så finns det heller inga "onda" människor. Då kan vi dra till med att hagamannen, pedofiler, svartenbrandt, Malexandermördaren, Clark Olofsson osv faktiskt är bra människor. Visst alla har någonting på både ont o gott men överväger vi deras goda sidor? Nä.

En tjej skrev till mig privat om massa saker hon råkat ut för. Det var "vidriga" ex, falska vänner, trasig barndom osv osv vilket jag på riktigt känner igen mig så sjukt mycket i!
Hon undrade om inte jag kunde skriva ett inlägg om just vänskap och mina åsikter om det och SJÄLVKLART. Är det någonting jag verkligen har åsikter på efter allt jag varit med om, allt jag fortfarande kämpar med osv så är detta en ganska stor grej hos mig ändå.

Hon berättade att ett utav hennes ex varit väldigt elak emot henne och hon gick igenom sjukt mycket som verkligen var tråkiga händelser.. Efter hon och hennes ex gjorde slut så sprang hennes vänner över till hennes ex och "gulla" runt.
Här är det nog många som kommer reagera, speciellt mina egna vänner då exakt samma saker hänt/händer mig.
Jag tycker personligen att det är fruktansvärt fel.. Skulle min kompis bli utsatt eller väldigt ledsen på grund utav någon så springer ju inte jag som hans lallare när hon blivit klar med den? Mina vänner umgås med dom flesta utav mina ex, inte min huvudvärk. Jag har både bra och dåliga ex. Kan dock räkna dom bra på EN näve och dom dåliga på kanske 2-3.
Jag vet att mina såkallade vänner snokar åt mina ex, både via privat chatt och genom att fotografera min Facebook. Hjälper det? Blir du lycklig eller blir bara han/dom det?

Jag har tjejkompisar men väldigt få. Jag har valt att sortera mina vänner och visst en del av dom känner mina ex. En del utav dom umgås till och med, med dom. Jag är inte så jäkla brydd egentligen, vill man vara vän med ett as (fortfarande inte alla) så är det ju deras problem. Fick höra häromdagen ba "ditt ex är totalt sinnessjuk och utnyttjar bara folk."
Skyll dig själv! Det roliga var att 2 timmar senare så lägger dom upp på snapchat "träffa den bästa." Wait what?

Som exempel på mina vänner så kan jag ju ta o välja några som finns här på nouw, dom finns där oftast i vått och torrt och även jag för dom även om det ibland är svårt för mig att anpassa tågtider, graviditet osv men telefonen finns oftast alltid redo! @blondina @Billman @Andersson @Krawoisk @JuliaLöfstrand @AnnAliceW

Det finns fler men vet inte riktigt hur en del stavar sina bloggar då jag följer antingen här, blogkeen eller har det i sparade länkar. Dessa människor är väl några utav dom jag faktiskt vet att jag kan ringa 24/7. Vet att om jag skulle råka ut för något så skulle dom ställa upp. Guldisar!

Jag och Anna (Blondina som ni känner henne) är ganska nyfunna vänner. Vi har gått igenom liknande saker, vi pratar, vi stöttar och vi har planer på samarbeten osv tillsammans. Vi har stalkers, vi har haters, vi har väldigt fina läsare osv. Hennes man (ja dom är gifta) känner jag inte men han verkar göra guld för henne faktiskt! Det är jag väldigt glad över för det förtjänar hon verkligen!
Jag är till 100% säker på att t.ex hon aldrig skulle krusa mitt ex, utnyttja mig eller någonsin bara låtsas vara en fin människa mot mig för att t.ex ta mina läsare eller följare som en del andra försöker. Jag drog upp detta med Blondina om vad tjejen hade skrivit igår och vi båda diskuterade en stund innan jag somnade. Vi båda gick in för hur fel det egentligen är att ens tjejkompisar eller killkompisar håller på, på det där viset.
Den hade även sagt att hennes kompis använde det tjejen råkat ut för som sina egna snyft historier och den biten förstod varken jag eller Blondina.. Varför vill man "skryta" med att massa dåligt har hänt en? Jag och även Blondina som råkat ut för saker, lite olika but still skulle nog hellre önska att man haft ett lätt och härligt liv istället för att leka nå unge från rännstenen som alltid fått må skit? Jag skulle lätt byta med folk som haft mysiga hemma kvällar med familjen, största problemet är tröttheten innan skolan eller vilket balsam som faktiskt passar bäst till håret.. SKÄRPNING för helvete!
Det är extremt pinsamt folket!

Nu börjar inlägget bli lite för långt och jag måste hinna med att kasta in tvätt i maskinen, duscha, baka osv innan jag ska till förlossningen klockan 13.00 eller va det är. Möblera står som sagt på schemat och vi ska vara kattvakter i någon vecka eller va de va då mammas kille ska åka till Frankrike (tror jag) med sina barn. Jag hade väl hellre valt typ Grekland pga all kyla just nu men Frankrike är häftigt. Jag har ju faktiskt pluggat franska, jag och Paula satt alltid och drev med läraren på franska så vi blev utkastade ibland och ibland fick vi en aning med skäll faktiskt men kul! Dock rekommenderar jag inte er att göra samma sak. Bättre gå ut med bra betyg än dåliga ;)

Gillar