Mitt sämsta samarbete. Svarar.

Postad i: Patetiskt!

Jag får ofta frågan om vilket samarbete som varit mitt sämsta och ärligt. Jag har alltid tänkt att det inte är så intressant att veta men nu har jag fått veta att dom gör exakt samma emot vänner till mig som bloggar och även andra bloggare. Det finns grupper på Facebook (de finns fan om allt haha) men där bloggare talar om vilka samarbeten som ärligt varit bråkiga, dåliga eller sådär för att varna varandra. 10 personer såg jag som listade detta, 10 personer utöver mina 5 vänner. Minst 16 personer med mig är väldigt missnöjd med dom.

Det har gått så långt att ingen av oss ens vill handla hos dom för deras bemötande verkligen är blä!

Företaget heter camycat. Vet att de finns i olika länder men just här i Sverige är vi besvikna. I år UTAN att säga något släckte dom sina samarbeten med alla bloggare hela 2020. Det är fine liksom, de kan dom bara tala om eftersom bloggare inte hörde ett ljud fast de hade planerat men min resa startade för längesedan.

Tidigare hette företaget ”gömda juveler” 2016 och jag hade samarbete med dom både på min blogg, min instagram och min youtube. Ett gratis samarbete dessutom. Fick hem 5 klädesplagg (minns inte summan) men fick själv betala skatten ur egen ficka och skicka in till Skatteverket just för att dom inte gav mig lön eller stod för skatten.
Nu vet jag bättre, samarbeten ska inte vara gratis för man själv jobbar och går minus. Heja att hjärnan blivit mer påläst. Jag kan dock kompromissa bra om det är något speciellt.

Förra året i början utav året bestämdes ett samarbete i veckan med 5 plagg i varje paket. Fortfarande obetalt och jag skulle betala för skatten själv ännu en gång men skulle åtminstone få plagg istället för att länka bilder ifrån deras webbshop. I maj slutade dom svara efter jag hade skickat alla mina uppgifter som dom bad om. Jag väntade på grund av att jag skulle föda när som helst då pojken inte ville stanna i magen så mycket. Efter graviditeten fram till mars i år har jag väntat på svar och skrivit flera gånger då dom svarade på instagram att dom inte fått något så skickade jag dubbletter. Nämnde på instagram de datum jag skrivit med dom på mailen, vilka datum jag skickat mail, vad samarbetet gått ut på. Dom svarar med ”vi vill inte höra om samarbeten här på instagram och vi vill inte ha något negativt på vår instagram som andra kan se heller.” Dom tar bort kommentarer som andra bloggare skrivit har jag sett.

Efter dessa bilder nedanför, första är jag, andra bilden är dom. ->

Efter detta bestämdes alltså samarbetet men fler bloggare än mig hade klagat på ingen lön, inga kläder, ingen kommunikation m.m

Jag frågade alltså typ 13 gånger på 6 månader om dom skickat samarbetet rätt, när samarbetet startar, att kommunikation är viktigt då jag har andra jobb som inte får krocka med detta. Jag har haft många samarbeten. Dom har ringt upp om de varit något speciellt, dom tackar för samarbeten, dom skickar tackgåvor för ett bra jobb, dom skickar en extra fickpeng osv för att tacka för arbetet man gjort. MEN kommunikationen är så viktig. Ska vi arbeta ihop - då gör vi klart de. Vill ni inte längre ha samarbetet - säg de.
Har ni gjort fel- säg de osv man löser allt MEN INTE DOM. Dom blockade mig på mailen, instagram och fortsatte bråka med andra bloggare som tröttnade.

Så ja. Detta är svaret på frågan om samarbete. Det är helt klart de företag jag inte tänkt jobba med eller köpa utav.

Eftersom dom blockat min instagram kan jag inte se konversationen med dom. Smart sätt att dölja mycket på.

Gillar