Mina sjukdomar!

Jag berättade ju om igår att min medicinering ska påbörja igen men att jag väntat i över 2 år på mediciner. Jag har 2 sjukdomar och en himla massa allergier så låt mig nu guida er lite igenom den ”dåliga sidan av Mikkiz.”

Jag har en sjukdom som kallas RA, en juvenil artrit som även är känd som ledgångsreumatism. Jag har behandlat den förut med biologiska läkemedel, kortison och Naproxen men de biologiska läkemedlet fungerade inte och gjorde allt sämre så nu efter graviditet (den var givet att jag inte fick medicinera på grund av) och pausen på grund av covid och jag tillhör riskgrupp så fick ja helst inte komma. Dessutom väntade jag länge innan det också.. En ledgångsreumatism är något av de mest fruktansvärda man kan känna skulle jag tro, finns värre sjukdomar så klart men se inte ner på oss med KRONISK SMÄRTA. Varje led svullnar, de smärtar, man blir stel, får svårt att lyfta saker, böja saker, gå eller sätta sig ner. Lederna kan vrida sig så man måste steloperera sig för leden kan som snurra runt och lägga sig åt fel håll vid otur. Detta är mycket smärtsamt mina damer och herrar så att jag överlevt utan medicinering så länge enbart med Alvedon är otroligt. Det är ett under att jag sitter här relativt glad. Jag hatar livet ibland, de gör ja. Förra året på julen hade jag ett skov, min knän svullnade o jag vägrade åka in till primärvården/akuten för att tömma ledvätska. SMÄRTSAMT! Dessutom är jag otroligt rädd för nålar Haha...

Mamma fick bära mig tillslut sen blev det in till primärvården o där sa dom ”du behöver akut få ner denna svullnad annars riskerar du bli rullstolsbunden” vilket såklart skrämde mig. Jag har ju envist härdat ut för att inte förstöra julafton för barna Haha!
Fick iaf dikloflenac utskrivet och åt i en vecka och blev bra men min styrka i benen finns inte kvar. Måste träna upp mig på nytt! Fick ÄNDÅ inga reumatiska mediciner så nu äntligen lyssna dom. Jag är livrädd för mediciner men ännu räddare för RA. Så nu får jag ett biologiskt läkemedel i dropp en gång i veckan om några veckor (om dom inte ändrar sig)

Sjukdom nr 2 är en lungsjukdom. Det finns ingen annan i hela världen som har samma sjukdom. Förstår ni? Att just jag med min fantastiska tur skulle dra på mig en sjukdom som ingen annan människa har. GALET! Den kan dom varken behandla eller göra något åt eftersom dom inte vet hur. Dom vet inte vad sjukdomen kan göra heller. Det enda dom vet är att de inte smittar, de är ju skönt. För andra iallafall och lite för mig såklart för annars hade alla undvikit mig Haha! Jag har dock fått cellgifter för lungorna i 6 månader tidigare för att jag fylldes av vätska så höll på att drunkna. Bästa medicinen jag haft faktiskt men får inte cellgifter igen bara sådär eftersom de kan skapa cancer.

Allergier skriver jag bara kort.
Pollen, gräs, träd, halm, hö, hundar, damm, mögel, grönsaker, frukter, nötter och fröer. En hel del med andra ord. Dessutom pollen astma. Yes.

Tänker att ni får lite utav min sjukdomsbild här iallafall, de blir så mycket lättare att förstå vad jag kommer få mediciner för haha!

Gillar