Min viktresa!

Postad i: Vardag., Deep shit

Som en del utav er vet så genomgår jag en viktresa. När man säger viktresa tänker folk automatiskt oftast ”Ja men hur många kilo ska du tappa?” Tanken med min viktresa är att jag ska gå upp i vikt. Jag satsar på 25 kg som jag vet att jag behöver gå upp i vikt. Nu har jag ca 30 kg undervikt, de är kraftig undervikt.

Många som ser mig tror att jag valt att vara pinnsmal men det har jag inte. Jag har en hög ämnesomsättning, inge fel på sköldkörteln men hög ämnesomsättning. Jag förbränner mer än jag någonsin skulle kunna äta ikapp med och de är väldigt påfrestande.

Jag äter frukost, lunch, middag, kvällsmat och dessutom både mellanmål, små ätande och ”kvällsgott” däremellan + näringsdrycker och de verkar inte hjälpa överhuvudtaget vilket är riktigt synd!

Överallt ser man reklam eller artiklar som :
- Vill du gå ner i vikt, då får du 10 heta tips här!
- Lisa tappade 30 kg på 2 månader, de kan du med!
- Är du trött på de extra fettet som hänger runt magen? Då har vi lösningen för dig!
- 20 enkla tips om hur du ändrar din kost för att gå ner i vikt.
- Att gå ner i vikt är ingen enkel resa men alla kan klara det med dessa enkla knep..
OSV..

Det är inte så att jag tycker att de är dumt att de ges tips m.m och självklart kan de vara svårt att gå ner i vikt för den som faktiskt försöker och en del kan inte ens gå ner i vikt själv utan behöver pt, operation eller liknande. Jag dömer ingen men jag dömer tidningar m.m

Varför står de inprincip ingenting om tips på att gå upp i vikt? Varför är standard i samhället ”gå ner i vikt”? Nog är de inte hälsosamt att vara extremt kraftigt överviktig men de är heller inte hälsosamt att vara kraftigt underviktig? Det borde finnas en form utav balans i samhället.
Går man till dietist säger dom ”du får näringsdryck. Variera din kost med frukt o grönt o nötter så går du upp i vikt.”

Nu tål ja varken grönsaker (förutom nå få), frukter eller nötter så vad är dom andra alternativen? Tydligen inga förutom ” ät fett och de gör inget om du äter chips eller godis några gånger i veckan” helt ärligt skulle ja bara tycka att de bör visas lite mer om viktuppgång som de gör om viktminskning.

Gillar

Kommentarer

ebbabrage
ebbabrage,
Förstår dig, det måste vara väldigt jobbigt. Hoppas att det går bra och lycka till!! ❤️
nouw.com/ebbabrage