Låt den va över!

Jag hoppas ni haft en bra dag idag. Min har ju varit lite sisådär som ni kanske förstår haha!
När jag lyckades brotta mig hem med småbarnen så skulle jag börja med maten. Båda barnen gnällde o skrek i kör. O mitt när man står där o ska kasta in potatisgratängen i ugnen och barnen river håret på varandra, man själv står där o ba ”le o vinka” Inprincip haha.. Så ringde de på dörren. En kille ifrån någon rörfirma kom hit o ba ”ja ha fått höra av hyresvärden att de är fel på er blandare på toan får ja kolla?”

Barnen sprang runt och jag försökte göra mat samtidigt som jag försökte hålla dom ifrån killen som jobbade. Visade sig att alla våra rör var lösa o läckte + att dom ska göra luftmätning för att se ifall de blivit mögel pga detta. Kul liksom?

Hur som helst bra att dom kollar. Efter maten som bestod utav potatisgratäng, kassler, sallad och vitlöksstekta champinjoner så gick vi till lekparken. Benjamin försökte springa ut framför varje bil på vägen så tillslut fick han åka vagn.

Väl i lekparken försöker jag säga till mina barn (som alltid) hur viktigt de är att vara snälla mot varandra och respektera varandra. Tillslut är de några barn som kastar pinnar på varandra, en utländsk mormor (va de verka som barnen tala om, hon hade ingen koppling till de stökiga barnen)
Hon försökte säga till dom på ett annat språk med hjälp av handgester något i stil med ”kasta inte pinnar, ni kommer träffa varandra i huvudet.” Jag kan ju inte språket men hon var uppriktig arg och rädd.

Tillslut börjar dom två barna slåss och de är andra barn som hamnar i kläm så min sambo säger liksom till dom ”slåss inte, sluta slåss!”
Deras förälder står nere vid en dörr och bryr sig inte. Tillslut kommer hon fram o säger ”vi ska åka en stund. Stanna här”
De fortsätter alltså bråka o göra andra barn illa. Sådant gör mig förbannad, liksom hur kan föräldrar INTE säga ifrån så de lär sig? Små barn blir utsatta. De är inte andras föräldrars ansvar när deras föräldrar dessutom är nära.

Barna ska strax sova o jag känner hur less jag är på denna dag. Jag vill bara att den ska vara över nu.

Gillar