Idealet skönhet.

Någonting som nästan ingen talade om när jag var tonåring, när många i min ålder kände sig osäker och ensamma var hur man skulle göra för att känna sig mer självsäker och accepterad i samhället. Denna biten tycker jag egentligen inte blivit mycket bättre. Jag vet inte vad ni tycker men..

Jag tycker personligen att media, kändisar osv trycker oerhört mycket på hur man bör och inte bör se ut.
Jag har haft tur och sluppit känna mig dålig, ful, äcklig, tjock, smal och oaccepterad men jag kan dock tänka mig hur de skulle kännas för en förvirrad och osäker tonåring så måste det nog kännas väldigt hemskt och stressande alla dessa ideal.

- Är jag för tjock? Väger jag för mycket? Måste jag banta? Varför är —- så smal medan jag är såhär?

- Gud va äckligt smal jag är! Jag kommer aldrig få några som helst former!

- ÅH varför kan inte jag sminka mig? Varför blir mina ögonbryn jämt så snea? Mina naglar ser ut som skit.. Alla köper smink från ** men jag har inte råd..

- Jag vill också ha stora tuttar, stor rumpa och fylliga läppar. Undra om en klinik kan fixa mig också...

- Den där bruden är långt ifrån snygg. Titta hennes hår, blä! Asså hon kanske borde gått och gjort något åt sina läppar.. HAHA ÄR DINA ÖGONBRYN OSAMS ELLER??

Varje dag ser jag inlägg i gruppen om girl power, om hur viktigt de är osv men i samma grupper sitter tjejer och dömmer likt detta ovanför. Vart är girl power? Sen när är du den som avgör vad som är snyggt/fult/rätt eller fel? Måste du verkligen säga din elaka åsikt?

Jag säger inte att kändisar är hemska människor, verkligen inte nej folk följer dom, media vrider utifrån det och idealet blir ”Gör såhär så blir du snygg!”

Det är ingenting fel på dig, du är vacker, du kan klä dig hur du vill, du kan sminka hur du vill, du kan låta bli smink, du kan raka dig, du kan låta bli o raja dig. Du kan göra som du vill, de är ditt liv. Alla bröst är fina, alla rumpor är fina oavsett små eller stora. Så länge du ser ut som du vill så spelar ingenting annat någon roll.

Var stolt över dig själv!

Gillar