Gå upp i vikt.

Postad i: Vardag.

Överallt tjatas de om hur man kan gå ner i vikt, en vikthets som t.ex : ”tar bort de minsta hull inför sommaren!”, ”såhär får du din sommarkropp!”, ”Agnetha gick ner 30 kilo på en månad”, ”att vara överviktig orsaker problem som högt blodtryck, påfrestning på lungor och hjärtfel” , ”gör dessa 5 övningar varje dag så kan även du gå ner i vikt,” ”experten har talat - Därför SKA du gå ner i vikt.”

Listan kan göras jävligt lång kring viktnedgång men det skyltas inte alls lika mycket med hur man går upp i vikt. Googlar vi så finner vi ungefär ”är nötter”, ”variera din kost till hela kostcirkeln”, ”gå promenader.”
De skrivs och skriks inte ut lika mycket för oss ”smala” om hur man går upp i vikt som de gör för de som är kraftiga/överviktiga.
Personligen skiter jag i hur människor väljer att se ut. En del är kraftig eller smal pga sjukdom, en del har ätit/svält sig till de, en del har dålig omsättning och en del har bra omsättning. Alla är vi olika och tur är väl det.

Jag tycker såklart att de är skit bra med tips men skulle uppskatta mer tips till oss som också försöker gå upp i vikt. Mina problem är svåra, inte ens dietister fixar de 100%.
Jag har för hög ämnesomsättning så när jag går från soffan till köket så har jag bränt ungefär lika mycket som en maratonlöpare. Då kanske ni förstår att även om jag inte rör mig mycket så rör jag mig tillräckligt för att inte riktigt hinna äta ikapp med det. Jag små äter väldigt mycket, mycket chips och annat som kan tänkas hjälpa mig. Dessutom har jag mycket allergier och astma mot damm, mögel, hundar, pollen, gräs, träd/buskar men också födoämnen. Jag tål inte frukter, grönsaker, nötter och fröer vilket tar bort fett mycket för mig. Jag äter järn, D-vitamin, kalcium och folsyra i tablettform. Jag tål inprincip bara spenat, isbergssallad, lök, gurka, paprika och vattenmelon. Fett tråkigt men livet rullar på ändå. Mina sallader är ganska tråkiga som ni förstår haha!

Jag rasade 10 kg efter jag fick min son, 10 kg låter som väldigt lite kanske men på en som redan är smal och som kämpat med vikten sedan födseln så är det MYCKET. Jag fick ännu mer ångest och blev sjukt stressad över att jag tappat så mycket.
Jag vet inte ens hur jag ska lösa detta.
Innan jag var gravid vägde jag 45 kg, vid förlossning vägde jag 50kg (precis samma som med graviditeten innan) och dagen efter förlossningen så PANG ner till 40 kg. Jag är 173 cm lång och väger 40 kg. Ni kan tänka er att de syns. Folk frågar om jag har anorexia, om jag har bulimi, spyr ja upp min mat? Äter jag aldrig? Vad är fel?
Ingen vet. Jag vet inte. Jag har fobi för att spy, jag små äter mycket. Ber min pojkvän köpa chips, dricka, cheese dippers eller annat inprincip varje dag och det stämmer inte riktigt med hur min kropp ser ut.


ÅH MEN FAN VA GÖTT ATT DU KAN ÄTA VAD DU VILL UTAN ATT GÅ UPP I VIKT?!
Hur många gånger genom livet har man inte fått höra det här? EXTREMT MYCKET. Det är inte gött, det är inte kul, det är jobbigt, det skapar ångest. Jag måste gå runt hela dagarna och fundera på vilka saker i hemmet ger mig störst chans att gå upp i vikt om jag små äter de lite ibland osv.
Jag har näringsdrycker, extra ”starka” för att lättast gå upp i vikt. Jag ska dricka 2 om dagen + äta alla mål och små äta emellan.
Ni som har haft eller har näringsdrycker förstår hur jobbigt de är att först äta middag till man är MÄTT sen trycka en näringsdryck som gör att man bli så mätt att man mår illa. Man går runt hela dagen och vill bara kräkas MEN de får man ju inte heller göra.

Denna dagen startar jag med ett glas fanta (det ger ganska mycket energi m.m precis som saft och knuffar på intaget), 2 rostade mackor med sylt (det knuffar också) och ost och en näringsdryck med smak utav kaffe.
Ni kommer följa mig mycket i mitt hopp om att gå upp i vikt men också min vardag.

Start - 40 kg
Mål - 65 kg.

Gillar