Dagens goda gärning!

Postad i: Vardag.

När jag vaknade klockan 08.00 så kände ”nä fy tusan, kan ta mina blodprover imorgon istället!!”
Men tur var väl att jag tog tag i mig själv och satte mig på bussen så att jag kunde ta dom där förbaskade blodproverna och se ifall dom kanske lyckades höja mitt järnvärde.
På bussen sitter jag och 2 grabbar går förbi. När dom sätter sig så hör jag hur dom säger ”Vi tar den, vi tar alla pengarna.” Jag ser att dom fifflar med en svart liten plånbok typ så jag skyndar mig bakåt och säger ”Ursäkta det där är min! Jag måste ha tappat den när jag bytte plats!”
Dom räcker över plånboken till mig och jag inser snabbt att jag inte alls kan säga någonting om innehållet eller eventuella leg eller liknande som låg i den. Jag kikade snabbt ifall det fanns något leg, namnet stod där och ja tänkte ”har dom kollat i den och inser att jag inte är hon på körkortet.. va tusan gör jag då? jag kan ha min systers, kompis körkort bara liggandes där efter att vi gjort något. De blir bra!”
Som tur var så nämnde dom ingenting och dom hoppade av vid nästa stop. Kanske för att dom vet att jag hörde vad dom sa?
Hur som helst fick ja lite halvpanik över att jag hade tittat vem som ägde den men samtidigt kom jag på att de blir en omväg ifall jag hör av mig till polisen och lämnar in den. Då måste hon spärra alla sina kort, lösa ut nytt körkort och sånt. Först och främst blir det extremt onödiga kostnader och sen onödig tid till spillo.
Jag sökte därför rätt på tjejen men självklart kan man inte se meddelanden direkt på Facebook om man inte är vänner så jag hörde av mig till 3 (!!!) gemensamma vänner till denna brutta varav 1 skickade åt henne att höra av sig, 1 hittade telefonnummer osv, den 3e var för sen men tackar ändå för din tid!
Det gick inte ringa numret. Jag började därför söka efter vilka som bodde där hon bodde. Kanske föräldrar, syskon, pojkvän, flickvän, någonting? Varav jag fann numret till hennes pappa. ÄNTLIGEN! Jag skickar ett väldigt, väldigt osäkert sms. Va tusan skriver man? Kommer han tro att jag snott den? Kommer han bli irriterad? Kommer han ba skita i mig?
Han svarar mycket vänligt att han kan hämta den och så gjorde han! Han t.om visade upp ett pass och ett gammalt leg för att visa att han verkligen tillhörde henne så att jag inte ger till fel människa. Mycket fint tycker jag!
Inte nog med de var han super trevlig och att han åkte hem hit och hämtade den bevisar att han bryr sig mycket om sitt barn som var upptagen för tillfället. Han gav mig ”hittelön” på 200kr och sa ”det är egentligen värt mycket mer men.. vilket jag egentligen tycker är onödigt för självklart ställer man upp om det händer sådär, utan betalning men självklart uppskattas de att dom tycker man gjort något bra.
Skulle vilja att någon gör likadant för mig eller min dotter. Men vad säger man när man står där lite halv osäker, ångest och inte känner personen?
Ett osäkert ”ingen fara! Du får ha de så bra du också!” HAHA väldigt skum morgon måste jag säga men känns bra för mig att jag gjorde gott för någon annan.

Och ja. Jag tyckte jag förtjänade en sandwich för min duktighet. ( Egentligen ville min dotter bara ha glass och jag hakade på hennes grupptryck ;) )

Gillar