Bupredskap hemma.

Godmorgon! Vi har varit vaken flera timmar men det har varit lite berg och dalbana här på morgonen Haha. Lekfulla, trötta och arga barn är inte alltid en rolig kombo så den ena har lagt sig för att sova lite och vi ska strax laga lunch.

Vi var på möte höromdagen då vi fick mycket redskap här hemma för att sätta ord på känslor, öva på att sitta still när vi äter (då kan man sitta still men ändå sparka med benen) och en klocka för förberedelse.
Hon talade om grov adhd och problematiken med dessa barn innan de lär sig hur dom själva fungerar. De är känslostyrka åt alla håll, rastlöshet m.m
Jag poängterade dock att ”Hon är inte utredd ännu.”
Medan de blev helt tyst i rummet ”Har dom inte nämnt grov adhd? Är hon inte utredd?” Då bollar de upp ljus för mig som i många år kämpat för att få utredning. Dessa har ju faktiskt möten ihop ; läkare, psykologer, arbetsterapeut Osv. Och nu får vi redskap, hon betonar flera gånger på grov adhd men får en chock o blir tyst när jag säger att hon inte är utredd. Då ändrar hon sig till ”Ja men barn är barn, alla är dom olika.”

Självklart kan dom röra till de men dessa är ju insatt i ALLT kring min dotter, diagnoser runt om henne och de talar i privata möten så när hon ändå betonade och redskapen kom fram så kom de ändå som en lättnad. Lättnad att dom faktiskt ser henne och att utredningen kommer gå snabbt och utan problem när hon fyller 5 år. Det är ”deadline” som jag satt. Dom ville egentligen inte utreda förrän efter hon börjat skolan men jag är svin hård - HON SKA UTREDAS INNAN HON BÖRJAR SKOLAN! Hon ska liksom inte halka efter Osv om de nu är så att hon har problematik. Det är så sjukt onödigt om hon kan få stöd och hjälp från början ifall de behövs.

Slänger lite bilder på saker i vårt hem som dykt upp.

Gillar