Bm, förlossning

Postad i: Vardag.

Godkväll på er!
Idag har det varit en spännande dag. Var hos barnmorskan tidigare idag och där berätta hon att allt såg bra ut förutom min egna vikt. Barnet vägde ju som en liten ”tjockis” som dom säger men jag vill inte riktigt gå upp i vikt. Vilket jag är medveten om.
En händelserik kväll också.. Fick fara in på förlossningen då jag hade sammandragningar, kraftiga med 3 (?!?!) minuters mellanrum.

Kom in och fick gå igenom en massa kontroller på livmodertappen via vaginalt ultraljud, för er som inte vet så kan de göra lite ont ifall man är lite öm. Dom kikar in med en kamera mellanbenen och kollar läget. Tappen var på ungefär 2,8 cm. Den har varit på 5 cm i början utav graviditeten så den är påverkad som ni kanske förstår.
Utöver de så tog sköterskan in fingrarna i vaginan, de gör dom också för o se ifall man är öppen någonting och hon tyckte att jag verkade sluten, stängd alltså. Annars mådde bebisen bra och dom andra värdena var bra men hon tyckte självklart att jag ska ha jätte koll så sammandragningarna inte fortsätter såhär och att jag ska VILA ÄNNU MER. O sova, det är jätte viktigt då dom tror på att de inte är så lång tid kvar.

Nu ska jag försöka vila, mysa i soffan ett tag och sedan ta en antibiotika vid 00.00, råkade ta för sent förut. De är emot lunginflammation som jag också åkt på.

Hoppas ni har en fin kväll.

Gillar