Bloggare FÖR #METOO

Postad i: Vardag., Åsikter

Detta är en bild utav 3 tjejer. Inte bara jag och 2 utav mina vänner utan 3 tjejer som antingen blivit sexuellt utnyttjad, sexuellt trakasserad, våldtagen eller någonting annat.
Vi är 3 människor, helt vanliga tjejer som på olika sätt har utsatts sexuellt. Vi delar inte historia, vi delar inte smärta..

Många delar ” Me too.

If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "Me too" as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem. #metoo ”

På min Facebook har nästan varje tjej och t.o.m en tredje del utav killarna delat detta. Förstår ni hur många det är i världen som blivit utsatta? Förstår ni hur många själar som är trasiga?
Tänkt er då att mer än dubbelt så många vågar inte berätta, inte ens dela statusen för då kanske folk frågar och man skäms ju. Det är ju vidrigt!

#metoo delas överallt för att visa hur vanligt det är att kvinnor eller män blir utsatta. Dom flesta får höra att dom är feminister och att dom drar alla killar över en kam men det är inte det de handlar om. Alla får en inblick i hur skadat det är i samhället.. Varför tjejer/killar inte vågar prata med främlingar ensam på kvällen, varför man springer hem om man är ute, varför man inte vill gå hem ensam på natten, varför man alltid vill att telefonen har batteri..
Jag är inte feminist men jag kan bara tala för mig själv, vad som hänt mig och detta är KILLAR som gjort. Jag drar inte alla över en kam, jag har fina bröder, snäll pappa, underbar pojkvän, fina vänner osv. Jag har fått en och annan tuttbild eller en bild på en vagina eller liknande, brudar har tagit mig på brösten, klämt mig på röven, dragit handen mellan benen på byxorna osv. Brudar är inga änglar, absolut inte. Dom kan också våldta, ta någons oskuld eller självkänsla.. Men majoriteten är killar. Tjejer har inte så lätt att försvara sig alla gånger, dom behöver få synas för att försöka få ett stopp på det. Vi alla är skadade på något vis även om det kanske inte är #metoo så är det någonting annat.

Hur många har egentligen blivit utsatta? Har ni någon koll på varför? Vad händer med människor som gör detta mot andra?

Vi står upp mot sexuellt utnyttjande, sexuella trakasserier. Vi reser hashtaggen som en symbol för vad vi råkat ut för och för att visa andra hur vanligt det är, hur starka vi är tillsammans för alla behöver vi någon.
Res taggen med mig om du känner igen dig!
#METOO

Gillar