Barnmorskan igår, inte långt kvar.

Postad i: Vardag.

Godmorgon!
Igår vad jag hos barnmorskan och lyssnade på barnets lilla hjärta och mätte magen. Det är ju rutin grej man gör. Visste inte att man fick filma därinne men igår gjorde jag det och filmade även mina blodprover eller aa.. Mamma fick filma eftersom hon var med. Tänkte väl berätta lite hur det verkade därinne och vad som sades lite smått.

Det började med att jag mätte magen och det tog en stund för dom hittade inte toppen på moderkakan eller va det var dom sökte, haha!
Måttet låg på 26 cm.
Jag är i vecka 28, 29 på måndag så det ska helst ligga runt 28-29 cm om jag fatta det rätt på några andra gravida..
Frågade min barnmorska om det var bra och till svar fick jag att det INTE var bra, jag är för smal men det är ändå okej.
Frågade vad den egentligen skulle ligga på men det verkade hon inte veta eller så ville hon inte säga. Väldigt spydig :(
Hon svarade liksom bara "aa men där i kring."
Nyss va de liksom inte bra och nu helt plötsligt har du inge svar. Klart jag funderar? What?
Men hur som helst så hade magen växt några centimeter emot för 4 veckor sedan ungefär så det var ju ändå bra. :)

Hjärtljuden lät som vanligt som en helikopter, tycker det alltid är lika kul. Läkarna skäller ALLTID på min lilla favorit för den slår och sparkar hela tiden.
Sist sparka den så hårt så att läkarn fick starta om maskinen för dom trodde den gick sönder, haha!
Alla säger att den kommer bli en väldigt aggressiv (arg för er som inte förstår.) och väldigt aktiv liten bebis så jag kommer nog få bråka en hel jäkla del med den här lilla fisen sen, haha!
Hjärtat lät iallafall friskt, starkt och jätte bra. Hade hjärtljud på 150-158 vilket tyder på flicka i "hjärtteorin" men jag tror fortfarande att det är min lilla pojk. 💕💕
Inga teorier kan stämma till 100%. Inte ens UL kan visa helt 100.. Hade jag kollat o dom sagt flicka så hade det liksom ändå kunnat komma en pojk. Det är många som råkat ut för det, stackars dom! ^^

Vill inte lägga upp filmen för på riktigt. Dels är jag skit hes så låter som en med gröt i halsen, sen måste dom riva i trosorna och sen vare lite bråk med barnmorskan om hennes konstiga sätt att bemöta, haha.. Blä!

Ska troligtvis dit om 2 veckor igen för att hon ska vara borta i januari och februari. Dom månaderna då jag ska ha möten jätte ofta eftersom det mina sista månader att gå.. Blir verkligen sur för dom mötena är dom viktigaste :/
Men får stå ut och hoppas på det bästa. Får väl åka in till förlossningen ifall det nu skulle vara behövligt att kika någonting. Gaaaah kan inte fatta att om mindre än 3 månader så är jag mamma om ingenting går fel. Vågar faktiskt inte hoppas för mycket eftersom jag har haft min ångest som gör mig väldigt osäker på allt.. Men tanken är ju iallafall det.

Är beräknad den 13 mars. Fick även reda på att det är på en väldigt speciell människans födelsedag så hoppas faktiskt den ploppar den dagen, vore jätte skoj då! :)

Gillar