Att dejta en narcissist

När en giftig person inte längre kan kontrollera dig kommer de att försöka kontrollera hur andra ser dig. Den felaktiga informationen kommer att kännas orättvis, men du håller dig ovanför den och litar på att andra människor till slut kommer att se sanningen precis som du gjorde.

En narcissist målar upp en bild av sig själv som offer eller oskyldig i alla avseenden. De blir kränkta av sanningen. Men det som görs i mörkret kommer att komma fram i ljuset. Tiden har ett sätt att visa människors sanna färger.

Förhållandet med en narcissist i ett nötskal: Du kommer att gå från att vara den perfekta kärleken i deras liv till att ingenting du gör någonsin är tillräckligt bra. Du kommer att ge allt och de kommer att ta allt och ge dig mindre och mindre i gengäld. Du kommer att sluta utarmad, känslomässigt, mentalt, andligt och förmodligen ekonomiskt, och sedan få skulden för det.

Du kan inte tvinga någon att respektera dig, men du kan vägra att bli respektlös.
Du kommer aldrig riktigt att se hur giftig någon är förrän du andas friskare luft.
Håll dig borta från människor som inte kan ta ansvar för sina handlingar och som får dig att känna dig dålig för att du är arg på dem när de gör dig illa.”

Gillar