Amma är vidrigt!

Postad i: Åsikter

Vem ammar egentligen? Det är så sjukt äckligt att amma på öppna platser, det är äckligt när någon suger på brösten, det är så otroligt äckligt bara. Fast egentligen.. Vad är äckligt med att man ger sitt barn mat? Skulle det vara mindre äckligt när en kille/tjej äcklar sig med brösten än om ett litet barn äter? Hur tänker ni egentligen? Ett barn behöver mat och det är vad brösten är till för och inte bara för att vara någonting som killar/tjejer ska titta och klämma på?

Får alltid höra "Du ammar inte för att du tycker att det är äckligt." Och "Tycker du det är äckligt? Eftersom du inte ammar."
Har ni tänkt på att det finns 1000 anledningar till varför en mamma inte ammar?
Barnet kanske inte tar bröstet, bröstet kanske inte producerar tillräckligt med mjölk, bebisen kan vara förtidigt född så den kanske inte kan ta bröstet, en del bebisar föds med för kort tunga vilket tydligen kan vara svårt då, en del vill inte amma, en del kan inte amma, en del äter mediciner och så vidare.

I mitt fall så ammade jag första dygnet på BB men min BM och alla läkare visste redan i vecka 20-25 att jag inte skulle amma och även varför och det är INTE för att de är äckligt..
Jag äter mediciner 2 gånger om dagen och har gjort det sen 2010. Dom går över direkt i bröstmjölken och kan döda mitt barn ifall hon får i sig det (fick inte äta dom under graviditeten.) Bara det räcker som en anledning att låta bli att amma och ge mitt barn den ersättning som faktiskt kan få henne att må bra istället. Jag ammar heller inte för min flicka föddes förtidigt och yes hon kunde ta bröstet osv men hon fick inte i sig tillräckligt för jag antar att min kropp inte han med riktigt då jag inte gick fullt ut men jag vet inte? Kanske inte amma tillräckligt länge heller, hur ska jag veta liksom när ingen sagt något + tanken var att jag inte skulle amma överhuvudtaget men jag blev TVINGAD inne på BB utav en läkare som "bitch blicka" mig och fråga varför jag inte tänkte på barnets bästa men jaja.. Som tur var så kom en annan läkare in och frågade varför jag ammade när det stod i mina papper att jag inte ville/kunde och hon fixade en flaska ersättning direkt.

Måste folk som ger sitt barn ersättning bara ha EN anledning och de är att dom tycker att det är äckligt? Varför? Typ alla jag känner som har barn har använt ersättning och jag har aldrig någonsin frågat dom om varför? För det första så är det deras val och för det andra så är det mat båda två.
Ersättningen är liksom inte lika dålig som förr i tiden. Barnet får i sig vad den behöver utav ersättningen men sen så finns det självklart alltid teorier och kanske vissa saker som saknas i ersättningen. De blir ju liksom inte "mamma mikkiz mjölkersättning" för att jag köper den på Willys liksom..

Varför bryr man sig ens så mycket om ifall folk ammar eller inte? Varför tycker man att amning är äckligt? Varför är det fel på ersättning? Så många frågor utan svar. 😑 Släpp de!

Gillar